Που χάθηκε η Μυτιληνιά ηθοποιός Αγγελίνα Παρασκευαϊδη; Τι επάγγελμα ακολουθει τώρα;

Το ευρύ κοινό τη γνώρισε το 2012 μέσα από την τηλεοπτική σειρά του Mega «Βασιλιάδες», όπου υποδυόταν τη Μαρίνα Βασιλιά. Η ίδια, ωστόσο, έχει δουλέψει και στο θέατρο, πάνω αλλά και πίσω από τη σκηνή.


Σήμερα η Αγγελίνα Παρασκευαϊδη -η οποία σπούδασε μαιευτική πριν ασχοληθεί με την υποκριτική- βρίσκεται στη Σόφια ακολουθώντας το παιδικό της όνειρο να γίνει γιατρός. «Δεν ζω πια στην Ελλάδα. Ηρθα πριν από δύο μέρες» λέει στην «Espresso» και την Τεριάννα Παππά το κορίτσι με την ευγενική φυσιογνωμία. «Καμιά φορά ξεκινάς για κάπου και καταλήγεις κάπου αλλού. Ετσι κι εγώ! Οταν τελείωσε η σειρά, εξαιτίας της κρίσης ξεκίνησα για Μυτιλήνη όπου ζουν οι γονείς μου, αλλά δεν κάθισα για πολύ, καθώς η ζωή παίζει περίεργα παιχνίδια» αναφέρει και σπεύδει να μας εξηγήσει τι εννοεί…

«Πήγα στο Λονδίνο για μια κηδεία και από μια τυχαία συζήτηση έκανα τα χαρτιά μου για μεταπτυχιακό στο Drama School of London και με πήραν. Είχα υποτροφία για έξι μήνες. Ομως, πάνω που πίστευα ότι όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους, έπαθα ένα ατύχημα. Χτύπησα τον αυχένα μου και έπρεπε να μείνω σε ακινησία. Ετσι επέστρεψα στη Μυτιλήνη. Και τότε ήταν που ανακάλυψα ένα πρόγραμμα γιόγκα για ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς. Στην αρχή το παρακολούθησα για προσωπική μου… χρήση και τελικά έγινα δασκάλα του προγράμματος».
Ταλέντο

Η συνέχεια όμως είναι εξίσου ενδιαφέρουσα για το ξανθό κορίτσι, που για αλλού ξεκίνησε κι αλλού η ζωή το πήγε… «Πήγα να δω την αδερφή μου στη Σόφια κι αυτό ήταν… Θυμήθηκα τον λόγο που σπούδασα μαιευτική κι έτσι άρχισα την ιατρική. Στόχος μου είναι να διδάξω. Αυτό είναι το ταλέντο μου και σε δύο χρόνια τελειώνω».

H Αγγελίνα Παρασκευαΐδη γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 1982 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Εχει σπουδάσει μαιευτική και πήρε το πτυχίο της από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2006. Τότε ήταν που αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική. Για δύο χρόνια παρακολούθησε μαθήματα στην Κεντρική Σκηνή της Μιμής Ντενίση και έπειτα στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Με τον καιρό διεύρυνε τις σπουδές της στο μελόδραμα, στη θεατρική λογοτεχνία και στον χορό (έχει σπουδάσει κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο χορό). Παίζει πιάνο, κιθάρα και σαξόφωνο.

Στη μεγάλη οθόνη

Η Αγγελίνα έχει αρκετές συμμετοχές στο θέατρο, ενώ έχει δουλέψει και ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος για τις παραστάσεις «Το αγόρι με τη βαλίτσα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, που ανέβηκε το 2009-2010, και «Κατσαρίδα» των Βασίλη Μαυρογεωργίου και Κώστα Γάκη τη σεζόν 2011-2012. Η ηθοποιός έχει κάνει και το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη, αφού συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους «Σε κοινή θέα» της Μαρίας Λίγκου και της Στέβης Παναγιωτάκη.

Για την προσωπική της ζωή αρκείται να πει το σιβυλλικό «είμαι καλά», ενώ στην ερώτησή μας αν της λείπει η υποκριτική, είναι ξεκάθαρη. «Μου λείπει το θέατρο. Είμαι φίλη με την Αμαλία Αρσένη και βλέπω τις παραστάσεις της όταν έρχομαι στην Ελλάδα. Με τον καιρό όμως αλλάζεις και βάζεις άλλες προτεραιότητες» αναφέρει. «Με καλύπτει η ιατρική και εδώ έχουμε ένα σύστημα που, αν αριστεύσεις, μετά μπορείς να διδάξεις και να κάνεις παράλληλα το μεταπτυχιακό. Αυτό λοιπόν σκοπεύω να κάνω, γιατί μου αρέσει να μεταδίδω τις γνώσεις στους άλλους» εξομολογείται η Αγγελίνα, η οποία μέσα από την κουβέντα μας περνάει κι ένα μήνυμα ζωής. «Βλέπω ότι πολλοί άνθρωποι στενοχωριούνται όταν κλείνει γι’ αυτούς μια πόρτα. Σίγουρα όμως ανοίγει μια άλλη… έτσι είναι η ζωή» μας λέει. Ρωτάμε την Αγγελίνα αν βλέπει σε επανάληψη τη σειρά «Βασιλιάδες», στην οποία συμμετείχε. «Δεν μπορώ να δω ξανά τη σειρά λόγω του Τόμας (σ.σ.: Πρωτόπαπας). Στενοχωριέμαι και νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους του καστ. Είναι ακόμα ένα σοκ, δεν το ξεπερνάς εύκολα» μας λέει.


Πηγή zappit.gr