Αλλαγή ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Μυτιλήνης- Νέος πρόεδρος ο Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης


το Σάββατο 30 Ιουνίου


Σε μια λαμπρή πανηγυρική συνεστίαση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ», η αλλαγή ηγεσίας στον Ρ.Ο. Μυτιλήνης στην οποία παρευρέθηκαν πάνω από εκατό ροταριανοί και φίλοι του ομίλου μας,

Η ατμόσφαιρα ειδυλλιακή, ο χώρος γύρω απ΄ την πισίνα κατάμεστος, τα τραπέζια εξαιρετικά τοποθετημένα και τακτοποιημένα ώστε όλοι να έχουν άνετη οπτική πρόσβαση στο πάνελ και την οθόνη προβολής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ρ Steve Michaelides μέλος του Rotary Club of Woodhall Spa στο Λίνκολν Μ. Βρετανίας και η κόρη του Χριστίνα, ο τ. βουλευτής, νομάρχης και Δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος, η πρόεδρος της «Λεσβιακής Παροικίας Αθηνών», ζωγράφος Καίτη Μεσσηνέζη – Πλατσή, με το σύζυγό της εκδότη Θεόδωρο Πλατσή και ο πρόεδρος της Λέσχης Lions της πόλης μας, Εμμανουήλ Χατζηχαλκιάς.

Την προσευχή ανάπεμψε ο Βοηθός Διοικητής Ηλίας Παπαγεωργίου. Ο απερχόμενος πρόεδρος Ελευθέριος Χαβραλής απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλωσορίζοντας τους παρισταμένους, αναφέρθηκε με λίγα λόγια για το τί είναι το Ρόταρυ και τους σκοπούς του και στη συνέχεια προχώρησε στον απολογισμό της χρονιάς και τα πεπραγμένα του απερχόμενου Διοικητικού συμβουλίου.

Όλες οι δραστηριότητες παρουσιάστηκαν με παράλληλη προβολή διαφανειών. Ιδιαίτερο χειροκρότημα απέσπασε η ανακοίνωση για την προσφορά του ειδικού καθίσματος αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο της πόλης μας, αλλά και εκείνη της παιδικής χαράς στο Δημοτικό Σχολείο του σεισμόπληκτου χωριού Βρίσα.

Ακολούθησε η παράδοση της σφύρας στον νέο πρόεδρο Ιγνάτιο Χατζηβασιλέλλη ο οποίος ανέβηκα στο βήμα και με μεστό περιεχομένου λόγο, μίλησε για το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς και τους στόχους του ομίλου, οι οποίοι είναι εξαιρετικά φιλόδοξοι. Κατ΄ αρχήν αναφέρθηκε στον απερχόμενο πρόεδρο και τον συνεχάρη για την ομολογουμένως επιτυχημένη χρονιά του, στη συνέχεια ανακοίνωσε την δραστηριοποίηση των βασικών επιτροπών, Εισδοχής και Κατηγοριών, Εσωτερικής Δράσης και Κοινοτικής Δράσης.

Κύριοι στόχοι του νέου Δ.Σ. είναι η δραστηριοποίηση σε θέματα που έχουν σχέση με άμεσα προβλήματα της πόλης μας, όπως ενίσχυση κλινικών του νοσοκομείου και ειδικών κοινωνικών ομάδων όπως πολύτεκνοι, νεφροπαθείς, άτομα με ειδικές ανάγκες κλπ. Θα συνεχίσουμε το πρόγραμμα υιοθέτησης απομακρυσμένων χωριών του νησιού μας και η παροχή κάθε είδους ιατρικής βοήθειας στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας.

Στη συνέχεια ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Ακολούθησε η βράβευση των ροταριανών Ηλία Παπαγεωργίου και Νίκου Κουζινόγλου από τον Διοικητή της 2484 Περιφέρειας Δ.Ρ. για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους καθώς και του Ομίλου μας, για την όλη δράση του, στο πρόσωπο του απερχομένου προέδρου.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ένα θεατρικό μονόπρακτο-παρλάτα γραμμένη από τον Νίκο Κουζινόγλου που απέδωσαν εξαιρετικά οι ροταριανοί: Μαριάνθη Βέτσικα και Νίκος Κουζινόγλου με έκτακτη συμμετοχή της Μπέμπας Ρήγα. Ακολούθησε ανταλλαγή σημαιών των Ρ. Ομίλων Μυτιλήνης και Woodhall Spa μεταξύ του νέου Προέδρου Ιγνάτη Χατζηβασιλέλλη και του ρ. Steve Michaelides. Η βραδιά έκλεισε με χορό και πολύ κέφι.

Για τον Ρ.Ο. Μυτιλήνης
Σπύρος Καρδακάρης