Για 7η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας «Αρίων» στον Μόλυβο


To «Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας "Αρίων"» ετοιμάζεται να υποδεχτεί από 1 έως 7 Αυγούστου ο Μόλυβος.
 

Σεμινάρια, διαγωνισμοί, υπέροχες συναυλίες, εργαστήρια και πολλές ακόμα δράσεις για παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές βραδινές συναυλίες στο Μόλυβο, ανοιχτές στο κοινό, με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών από τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Ολλανδία, τη Σερβία, την Ελλάδα, καθώς και συναυλία των συμμετεχόντων σπουδαστών του φεστιβάλ. Ο Αρίωνας, όμως, θα βρεθεί με συναυλίες και εκτός Μολύβου, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, καθώς και στο Πολύκεντρο Μανταμάδου.
Επίσης, έχουν προγραμματιστεί μικρές παραστάσεις – performances με χορό, παραδοσιακή και κλασική μουσική στα πιο όμορφα σημεία του Μολύβου, αλλά και σεμινάρια, διαλέξεις και εργαστήρια μουσικών συνόλων. Διακεκριμένοι μουσικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διδάσκουν και θα μοιράζονται τις εμπειρίες τους με μικρούς και μεγάλους κιθαρίστες που θα συμμετέχουν στον Αρίωνα.
Τα μαθήματα θα είναι προσαρμοσμένα για όλα τα επίπεδα και απευθύνονται σε παιδιά, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές. Για τους πιο μελετηρούς, θα γίνουν και τέσσερις διαγωνισμοί με σημαντικά βραβεία: για μικρούς κιθαρίστες έως 13 ετών, για νέους έως 17 ετών και για κιθαρίστες χωρίς όριο ηλικίας, καθώς και για κιθαριστικά σύνολα.
«Ο μικρός Αρίων»
Για τις οικογένειες που θα βρεθούν στη Λέσβο το διάστημα 30 Ιουλίου – 5 Αυγούστου προσφέρεται μια παράλληλη δράση και για παιδιά από 7-12 ετών. Σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν μικροί κιθαρίστες, αλλά και παιδιά που δεν είχαν απαραίτητα επαφή έως τώρα με τη μουσική. Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου τα παιδιά με τη βοήθεια των έμπειρων υπευθύνων, θα φτιάξουν και θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ιστορίες από τη ζωή του Αρίωνα» με δομικά υλικά τη μουσική, το τραγούδι, την κίνηση και το λόγο.
Οι προσκεκλημένοι είναι οι εξής: Hubert Kaeppel (Γερμανία, καθηγητής Μουσικής Ακαδημίας Κολωνίας), Μichael Dauth (Μ. Βρετανία, βιολιστής-concertmaster), Ema Kapor (Σερβία, νικήτρια του 5ου Διεθνούς Διαγωνισμού Arion Milestone), Bastian Hildner (Γερμανία, κιθαρίστας), Wolfgang Jellinghaus (Γερμανία, κατασκευαστής κιθάρας-manager), Johannes Moeller (Ολλανδία, καθηγητής κιθάρας στο Μουσικό Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ), Θανάσης Ζήρος (κιθαρίστας), Ευθύμης Πανταζόπουλος (Ιδιοκτήτης μουσικής σχολής Καλλονής), Ελένη Σκάρκου (κιθαρίστα/συνθέτις), Βασίλης Καναράς (κιθαρίστας), Στέλιος Κυριακίδης (κιθαρίστας), Χλόη Αλιγιάνη (χορεύτρια), Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο), Αντζουλέτα Πουσναρά (διδάσκουσα μουσικοκινητικής αγωγής), Αντώνης Βερβέρης (Διεύθυντής χορωδίας).
Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η κυρία Κορίνα Βουγιούκα. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο site: http://www.arionfestival.com/