Στρατος Γεωργουλας «Με παρατυπίες, προσωπικές στρατηγικές και ευχές, πολιτική δεν γίνεται»


Δήλωση του Στρατου Γεωργουλα
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης "ο Άλλος Δρόμος"


Αρνητική έκπληξη μας προκάλεσε η συμπεριφορά της κας Αντωνέλη, η οποία αποφάσισε να μην λάβει υπόψη της καθόλου την απόφαση δημοτικού συμβουλίου και του Δημάρχου σε δική μας πρόταση για τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για το ζήτημα της διαγραφής χρεών και προστασίας από τους πλειστηριασμούς για συμπολίτες μας. Άλλωστε και η ίδια στη συγκεκριμένη συνέλευση του δημοτικού συμβουλίου είχε διαφωνήσει με μια τέτοια δράση όπως καταγράφηκε και στα επίσημα πρακτικά. 

«Για να μην καλλιεργούμε φρούδες ελπίδες» όπως λέει προτίμησε να μην κάνει πράξη ως οφείλει την απόφαση του συμβουλίου, να επικοινωνήσει μόνη της με τη νομική υπηρεσία διατυπώνοντας το ερώτημα κατά το δοκούν και χωρίς το απαιτούμενο πολιτικό σκεπτικό μαζί με οικονομική μελέτη (όπως έκανε ο δήμαρχος Πατρέων και άλλοι αυτοδιοικητικοί). Έτσι απλά προέκυψε μια «ευχή». Mε «ευχές» και παρακλήσεις πολιτική δεν γίνεται και θα έπρεπε να γνωρίζει μετά από τόσα χρόνια η κα Αντωνέλλη, ότι αν οι πολίτες διεκδικούσαν σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η κείμενη νομοθεσία θα ήμασταν ακόμη στα δέντρα και φυσικά δεν θα χρειάζονταν συλλογικά πολιτικά όργανα παρά μόνο υπηρεσίες. Η ίδια φυσικά πρέπει να θυμάται ότι αυτή τη στιγμή είναι αναπληρώτρια του δημάρχου και όχι αναπληρώτρια υπηρεσιακού παράγοντα.

Έστω και την ύστατη ώρα και για το καλό των δημοτών μας που απειλούνται και χρήζουν προστασίας, την καλούμε να πράξει νόμιμα και να συγκαλέσει τη διαπαραταξιακή επιτροπή για να συμβάλουμε όλοι μας για το καλό του τόπου όπως άλλωστε είχε προτάξει και ο Δήμαρχος με την υιοθέτηση της πρότασή μας. Θα έπρεπε άλλωστε να γνωρίζει ότι οι προσωπικές στρατηγικές των μελών της δημοτικής αρχής έχουν οδηγήσει στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Κρατήστε μακριά απο το δημοτικό συμβούλιο τα ενδοπαραταξιακά σας προβλήματα και τις προσωπικές στρατηγικές, αυτά δεν έχουν χώρο στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας.  

Στρατος Γεωργουλας 
Επικεφαλής δημοτικής παράταξης "ο Άλλος Δρόμος"