Δεύτερη ανοιχτή διαβούλευση – συνάντηση εργασίας, με τους απανταχού αποδήμους Μυτιληνιούς της διασποράς


τη Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018


Η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού του Δήμου Λέσβου, διοργανώνουν τη Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018 και ώρα 6 μ.μ. τη 2η ανοιχτή διαβούλευση – συνάντηση εργασίας, με τους απανταχού απόδημους Μυτιληνιούς της διασποράς.

Η εν λόγω συνάντηση εργασίας, είναι προϊόν της ομόφωνης απόφασης των συμμετεχόντων αποδήμων, η οποία είχε ληφθεί κατά τη διάρκεια της περσινής επιτυχημένης πρώτης διαβούλευσης, που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου του 2017.   

Η φετινή ανοιχτή διαβούλευση – συνάντηση εργασίας, διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή των απανταχού αποδήμων Μυτιληνιών, όπως αυτή είχε συγκροτηθεί από την περσινή συνάντηση και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων “Τερψιχόρη” του ξενοδοχείου “ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ”.

Η ανοιχτή αυτή διαβούλευση θα έχει ως βασικό στόχο, την επεξεργασία ορισμένων θεμάτων που άπτονται της στρατηγικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης για το εγγύς και το απώτερο μέλλον, ώστε όλοι (γηγενείς δημότες και απόδημοι) να συμμετέχουν σ’ έναν διευρυμένο ανοιχτό διάλογο, που θα καθορίσει τον προσανατολισμό και τους αναπτυξιακούς της στόχους για τα επόμενα χρόνια. Πολλοί εκ των αποδήμων της διασποράς, έχουν κατά καιρούς εκφράσει απόψεις και θέσεις για σημαντικά ζητήματα ανάπτυξης και προώθησης της Μυτιλήνης, ενώ η “οπτική” που αντιμετωπίζουν τα θέματα, διαφέρει από αυτήν των δημοτών – μόνιμων κατοίκων της πόλης, λόγω διαφορετικών εμπειριών και ερεθισμάτων και υπ’ αυτήν την έννοια μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά πολύτιμη. 

Σύμφωνα με την αρχική ατζέντα, η οποία διαμορφώνεται σταδιακά, τα θέματα που θα τεθούν στη συνάντηση εργασίας, είναι μέχρι στιγμής τα ακόλουθα:

Δυνατότητα προσέλκυσης ελληνικών και ξένων ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, για τη δημιουργία τουριστικών και λοιπών υποδομών, στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης και της Χερσονήσου Αμαλής.

Χωροταξική – πολεοδομική ανάπτυξη πόλης Μυτιλήνης: Επιμέρους θέματα (μεταφορά λιμένα, κυκλοφοριακό, πεζοδρομήσεις, ιστορικό κέντρο, κ.ο.κ.).

Ο ρόλος των τοπικών – συνοικιακών συμβουλίων (όπως αυτά συγκροτήθηκαν πρόσφατα), για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην κάθε γειτονιά της Μυτιλήνης.

Δημιουργία ομογενειακού χωριού.

Για περαιτέρω ενημέρωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα μέλη της τοπικής Επιτροπής, στα τηλέφωνα: 

Γραφείο Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr, υπεύθυνος Διευθυντής Γιώργος Καρίνος, τηλ. 6942 456480, email: gkarinos@hotmail.com  
 
Αντιδημαρχία Εθελοντισμού Δήμου Λέσβου, τηλ. 22513 50016, υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Αθηνά Ιωσηφέλλη, τηλ. 6937 476075, email: ethel.genia@hotmail.com

Πάνος Πίτσιος (Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης), τηλ. 6973 004872, email: pitsiosp1@gmail.com

Άγγελος Μουζάλας – Φωτιάδης (Μέλος Συμβουλίου Δ/Κ Μυτιλήνης), τηλ. 6932 570767, email: mythos.publications@gmail.com


Ο Πρόεδρος της Δ/Κ Μυτιλήνης,                                Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού
       Πάνος Μιχ. Πίτσιος                                                       Αθηνά Ιωσηφέλλη