Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, ώρα 12:00-14:00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου


Εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας οργανώνουν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018 και ώρα 12:00 – 14:00 στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι.

Η εκδήλωση Λεσβιακής Γευσιγνωσίας θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Γιορτής Αγροτουρισμού 2018 που διοργανώνει για δέκατη ένατη συνεχόμενη χρονιά φέτος το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στις εγκαταστάσεις του στο Σίγρι.

Την ημέρα της εκδήλωσης οι δραστήριες γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου αναμένεται να εντυπωσιάσουν με την ποικιλία, την ποιότητα και τη μοναδική γεύση των προϊόντων που θα προσφέρουν σε όσους τους επισκέπτες.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικές διαφορετικές γεύσεις γλυκών και παραδοσιακών εδεσμάτων όπως χάχλες στο φούρνο με ντομάτα και παραδοσιακή γραβιέρα, αμυγδαλωτά και γκιουζλεμέδες φτιαγμένα από αγνά υλικά της Λέσβου και με παραδοσιακές συνταγές.

Οι γυναίκες του Γυναικείου Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου δημιουργούν και διαθέτουν εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα όπως γλυκά του κουταλιού ελιάς, κάστανου, καρπούζι, κυδώνι, αντζούρι, ντοματάκι, τριφτό κολοκύθι, πορτοκάλι, νερατζάκι, κυδώνι, σταφύλι και πολλές ακόμα γεύσεις που θα ταξιδέψουν τους συμμετέχοντες σε μοναδικά γευστικά μονοπάτια.

Επίσης,  μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά παρασκευασμένες μαρμελάδες, κουλουράκια, αμυγδαλωτά, παστέλια αλλά και ποτά με θαυμάσια χρώματα και γεύσεις, αντιπροσωπευτικά δείγματα των προϊόντων που παράγει ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Μεσοτόπου.
Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μυστικά για τον παραδοσιακό τραχανά, τις χυλοπίτες αλλά και τα μακαρονάκια που οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Μεσοτόπου παρασκευάζουν με μεράκι.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση γευσιγνωσίας και τη Γιορτή Αγροτουρισμού 2018 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 2253054434, E-mail: lesvospf@otenet.gr.