Ρεκόρ συμμετοχών στον 7ο Διάπλου του κόλπου Γέρας- Συμμέτοχες από 10 έως 74 ετών (pics)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ρεκόρ συμμετοχών κολυμβητών και κολυμβητριών ο 7ος Διάπλους του κόλπου Γέρας από την Κουντουρουδιά έως το Πέραμα την Κυριακή 29-7-2018.


Η έκπληξη του φετινού διάπλου ήταν η παρουσία δελφινιών ανάμεσα στην Κουντουρουδιά και στο Πέραμα στις 09:30 το πρωί, δηλαδή λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Οι 88 κολυμβητές και κολυμβήτριες που συμμετείχαν διήνυσαν την απόσταση των 1.100 μέτρων που χωρίζει την Κουντουρουδιά από το Πέραμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αφού ο καιρός ήταν εξαιρετικός και η θάλασσα χωρίς κυματισμούς.

Οι ηλικίες των κολυμβητών που συμμετείχαν ήταν από 10 έως 74 ετών και ο χρόνος που έκαναν κυμάνθηκε από 12 περίπου λεπτά ο πρώτος μέχρι 60 λεπτά ο τελευταίος.

Στην ασφαλή διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου συνέβαλαν αποφασιστικά, το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος που επέβλεπε συνεχώς τους κολυμβητές, η παρουσία του ιατρού κ. Μάκη Αξιώτη που παρευρίσκετο για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αν χρειαζόταν, καθώς και η γυμνάστρια ναυαγοσώστρια κ. Μαρία Καραμολέγκου.

Τις ευχαριστίες μας οφείλουμε σε όλους τους προαναφερθέντες, καθώς επίσης και στους κ.κ. Ευστράτιο Καραντώνη και Στέλιο Χιώτη, οι οποίοι διέθεσαν τις βάρκες τους για τη δωρεάν μεταφορά των αθλητών και των συνοδών τους από την Κουντουρουδιά στο Πέραμα και αντιστρόφως.

Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μπλουζάκια για τη συμμετοχή τους τα οποία ήταν προσφορά του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου.

Και του χρόνου με υγεία.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν: 


Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας,
Ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ» και
Ο «Παγγεραγωτικός» Σύλλογος Αθηνών.