Το "σαφάρι" της αστυνομίας απέδωσε καρπούς | 235 παραβάσεις του ΚΟΚ σε Λέσβο, Χίο και Σάμο- Έλεγχοι σε 976 οχήματα

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εξορμήσεων ελέγχθηκαν -976- οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά -235- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Στόχος αυτών των τροχονομικών δράσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος της οδικής ασφάλειας

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το διήμερο 27 και 28-07-2018, στις περιφέρειες της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.Στο πλαίσιο υλοποίησης των συγκεκριμένων τροχονομικών εξορμήσεων, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων, αποτελούμενα –κατά περίπτωση- από αστυνομικούς υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, τα οποία δραστηριοποιήθηκαν σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρουσιάζεται μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα χρήζουν αυξημένης τροχονομικής αστυνόμευσης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα, κατά τη διενέργεια των ελέγχων, δόθηκε στη βεβαίωση παραβάσεων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο επίπεδο οδικής ασφάλειας και ειδικότερα αυτών που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειές του.

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω εξορμήσεων ελέγχθηκαν -976- οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά -235- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις: 

Υπερβολική ταχύτητα: 28
Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης: 9
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 1
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα: 5
Αντικανονικό προσπέρασμα: 4
Χρήση κινητού τηλέφωνου κατά την οδήγηση: 3
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 8
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 18
Μη χρήση παιδικού καθίσματος: 1
Λοιπές παραβάσεις: 158

Στόχος αυτών των τροχονομικών δράσεων, οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν, είναι η πρόληψη και η αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος της οδικής ασφάλειας.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου υπενθυμίζει στους οδηγούς και στους χρήστες του οδικού δικτύου, ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.