Το 2ο Lesvos Food Fest στη Λαφιώνα μας κέρασε τραχανά με το ξινόγαλο και δίπλες- Συνεχίζεται σήμερα το φεστιβάλ γαστρονομίας στην Σκ. Καλλονής

Χορηγός επικοινωνίας του 2ου Lesvos Food Fest είναι το LesvosPost


Στο γραφικό χωριουδάκι της Λαφιώνας ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις της 1ης μέρας του Lesvos Food Fest.

Οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας "Αγ. Αλέξανδρος" που οργάνωσε την εκδήλωση με τη συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, κεντρικού οργανωτή του Lesvos Food Fest που πραγματοποιείται από 5 έως 15 Ιουλίου.

Στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής με θέα το Αιγαίο και την Παναγιά της Πέτρας οι εθελοντές του Συλλόγου μας έφτιαξαν τραχανά στο πυρομάχ' (η φωτιά στην οποία τοποθετείται το καζάνι όπου παρασκευάζεται οτραχανάς), τον οποίο ανακάτευαν με φροντίδα με το τουκμάκ' (ειδικό ξύλο ανάδευσης τραχανά) μας κέρασαντραχανά με το ξυνόγαλο, δίπλες πασπαλισμένες με ζάχαρη και μυρωδάτη κανέλα και το απαραίτητο ουζάκι από την ποτοποιία Κουρομιχάλη.

Στη συνέχεια οι οικοδεσπότες μας μύησαν στο τοπικό γλέντι με πολύ χορό και πολύ κέφι. Ένα γραφικό, πεντακάθαρο χωριό με ζεστούς και γλετζέδες ανθρώπους που θα μας μείνει αξέχαστο!

Παρόν το συνεργείο της ΕΡΤ 3, χορηγός επικοινωνίας του Lesvos Food Fest, η γευσιγνώστης και chef Ιωάννα Σταμούλου καθώς και η Αυστραλέζα παραγωγός Ellen Dedes η οποία έκανε γυρίσματα τηλεοπτικής γαστρονομικής εκπομπής.

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Παπαδέλλη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση για να καταγράψει εικόνες και στιγμιότυπα εθελοντικά.

Σήμερα Παρασκευή τη σκυτάλη παίρνει ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής που οργανώνει μια μέρα γεμάτη αλμυρές εκπλήξεις και σαρδέλα για τους επισκέπτες του Lesvos Food Fest.

Ραντεβού στο λιμανάκι της Σκάλας Καλλονής!

Lesvos Food Fest Ημέρα 2η:

Στις 9:30 στο λιμανάκι Σκάλας Καλλονής: Πρωινή βαρκάδα στον κόλπο της Καλλονής, γνωστός και ως «λίμνη του Αριστοτέλη». Επίδειξη διαδικασίας παστώματος σε συνεργασία με τις τοπικές επιχειρήσεις και το Σύλλογο Αλιέων Σκάλας Καλλονής.

Στις 19:30 πλατεία Σκάλας Καλλονής: Μαγειρέματα από τον Λέσβιο chef Χάρη Κατρακάζα, τον πρώην καθηγητή μαγειρικής Χαρίλαο Θεοδωρέλλη και τον Σύλλογο Μικρασιατών Καλλονής, και έπειτα βραδινή μουσικοχορευτική εκδήλωση από τοπικούς συλλόγους.

Καλή Συνέχεια και Καλή Επιτυχία!

Το 2ο Lesvos Food Fest έχει την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του ΕΟΤ, της ΓΣΕΒΕΕ και πλαισιώνεται και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.


Το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις δράσεις που ακολουθούν θα το βρείτε στο site του Lesvos Food Fest http://lesvosfoodfest.com/program/

Χορηγός επικοινωνίας του 2ου Lesvos Food Fest είναι το LesvosPost