Φωτοβολταικα από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης στον Δ΄ Βρεφονηπιακό Σταθμό-ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης- Η συνεργασία με τον Δήμο Λέσβου

στο πλαίσιο του  πιλοτικού προγράμματος ¨ Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ¨  

Το διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ για άλλη μια Καλή τους Πρακτική που έχει αποδέκτη μια δομή Πρόνοιας του Δήμου Λέσβου και συγκεκριμένα τον Δ Βρεφονηπιακό Σταθμό- ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του  πιλοτικού προγράμματος ¨ Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ¨  και με την ολοκλήρωση του σχεδίου δράσης  ¨Εικονικός Ενεργειακός Συμψηφισμός¨ (Virtual Net Metering) υπογράφηκε  σύμβαση  συνεργασίας  μεταξύ του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασίας Αντωνέλλη, για τον συμψηφισμό της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας με την κατανάλωση του Δ΄ Βρεφονηπιακού Σταθμού-ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης.  Η παραγόμενη ενέργεια με φωτοβολταϊκό σύστημα από το 1ο ΕΠΑΛ  θα είναι της τάξεως των 5000Wp με την ολοκλήρωση της Γ΄φάσης του έργου και θα αφαιρείται από την καταναλισκόμενη του Βρεφονηπιακού σταθμού. Το παραπάνω σχέδιο δράσης πέρα από περιβαλλοντικά οφέλη και  την εμπλοκή των μαθητών διαφόρων ειδικοτήτων σε νέους τομείς γνώσης, δείχνει ότι τα ΕΠΑΛ μπορούν να παράγουν ένα προϊόν (ηλεκτρική ενέργεια στην περίπτωσή μας) και να το διαθέσουν στην τοπική κοινωνία.   

“Για άλλη μια φορά, εκπαιδευτικοί του τόπου μας οδηγούν μαθητές μας σε Πράξεις που αποτελούν Ελπίδα για όλη την κοινωνία μας. Θερμά συγχαρητήρια στην διεύθυνση, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ, εκ μέρους όλων μας όχι μόνο για αυτή καθ' εαυτή την πράξη τους, αλλά και για τα πρότυπα καινοτομίας, περιβαλλοντικής ευαισθησίας, συνεργασίας, έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης και συνεισφοράς τους. Τους καμαρώνουμε και τους ευχαριστούμε”, δήλωσε σχετικά η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη.