19 συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο ΚΥΤ της Μοριας- 8 τραυματίες μετανάστες από τις άγριες συμπλοκές

Έκνομες ενέργειες σε δομή παραμονής αλλοδαπών στη Μόρια της Λέσβου - Σύλληψη δεκαεννέα (19) ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Συνελήφθησαν, χθες (10-07-2018) στη Μόρια της Λέσβου, από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, δεκαεννέα (19) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της αντίστασης, της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.



Ειδικότερα, οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν για την ενεργό συμμετοχή τους, σε έκνομες ενέργειες που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες της 09/10-07-2018, σε δομή παραμονής αλλοδαπών στην ανωτέρω περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες, ενεπλάκησαν σε επεισόδια με έτερους αλλοδαπούς, προέβησαν σε βιαιοπραγίες και κατά αστυνομικών, εκτοξεύοντας πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα και αντιστάθηκαν κατά σύλληψη.

Κατά τη διάρκεια των περιστατικών, τραυματίστηκαν οχτώ (8) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε σκηνές και κάδους απορριμμάτων.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.