ΔΑΠ ΝΔΦΚ Μυτιλήνης: «Καταγγέλλουμε την ΠΑΣΠ Γεωγραφίας για τις πράξεις χουλιγκανισμού» (pics)

ΔΑΠ ΝΔΦΚ Μυτιλήνης

Καταγγέλλουμε την ΠΑΣΠ Γεωγραφίας για τις πράξεις χουλιγκανισμού που προέβησαν τα μέλη της από την ημέρα των φοιτητικών εκλογών μέχρι και σήμερα.

Ξεκινώντας με  το άναμμα φωτοβολίδας από μέλος της ΠΑΣΠ μέσα στο φουαγιέ της Γεωγραφίας, με σκοπό να κάψει τις αφίσες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αγνοώντας βέβαια ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει εστία φωτιάς, αφού ήταν σε κλειστό χώρο έως και  το σπάσιμο της κάλπης και του παραβάν μετά το πέρας της καταμέτρησης των εκλογών στο Φ.Σ Γεωγραφίας από το ίδιο μέλος .

 Αποκορύφωμα ήταν όταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προ ημερών δέχθηκε απειλητικά μηνύματα σε προσωπικό επίπεδο που απειλούσαν τη σωματική του ακεραιότητα και όχι μόνο, από τον έτερο χούλιγκαν και μέλος της ΠΑΣΠ.

Ευθαρσώς ο συγκεκριμένος τραμπούκος μέσα στην παρόξυνση του δήλωσε ότι έχει κλέψει πανό ιδιοκτησίας φοιτητή-μέλους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και το φέρει ως λάφυρο σε αγώνα μάχης. 

Ανοιχτά δήλωσε ότι μπορεί να εξαγοράσει τους πάντες , ενισχύοντας τις έντονες φήμες περί χρηματισμού στις εκλογές φοιτητών για να ψηφίσουν ΠΑΣΠ. Αυτό το άτομο δυστυχώς κάτω από τη σκέπη ενός πολιτικού κόμματος δρά και παρανομεί καθημερινώς θεωρώντας πως είναι στο απυρόβλητο. 

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης ζητήσαμε τη διεξαγωγή γνωμοδοτικής διατμηματικής Συνέλευσης , για να ενημερωθεί όλη η ακαδημαική κοινότητα της Μυτιλήνης και καταγγείλαμε τα γεγονότα στα ΔΣ, όπου υπερψηφίστηκαν οι καταγγελίες  από 5 Φοιτητικούς Συλλόγους ( Κοινωνιολόγία, ΠΤΕ, Κοιν. Ανθρωπολογία και Ιστορία , Επιστημών της Θάλασσας , Περιβάλλοντός)..

1)Σήμερα ζητήσαμε από τον Πρύτανη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να μην έχουμε πράξεις και δρώμενα που οδηγούν σε δράση ¨συμμοριών¨.

2)Ζητάμε πολιτική τοποθέτηση από το τοπικό ΠΑΣΟΚ, εάν αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πράξεις βίας του μέλους της, και εάν επικροτεί ως νεολαία τέτοιου είδους ενέργειες. 

3)Απαιτούμε εντός τριών ημερών το πανό να επιστραφεί αρχικά στο Φοιτητικό Σύλλογο γεωγραφίας και δευτερευόντως στο άτομο ιδιοκτησίας του. Εάν δεν επιστραφεί θα κινηθούμε νομικά , καθώς το μέλος της ΠΑΣΠ που κατέχει τα πανό είναι ένας κοινός «κλέφτης», 

4)Οι εν λόγω «χούλιγκαν» οφείλουν, εάν έχουν την παραμικρή πολιτική ευθιξία, να ζητήσουν  δημόσια συγγνώμη, απέναντι σε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους για τις πράξεις του που έχουν καταγγελθεί. 

 Όλη αυτή η συμπεριφορά και οι συγκεκριμένες πράξεις δεν ανήκουν στον υγιή φοιτητικό συνδικαλισμό παρά μόνο σε παράνομες ενέργειες που αντικρύζουμε δυστυχώς σε γήπεδα. 

Οι ίδιοι δε δίστασαν να αναρτήσουν τις φωτογραφίες σε δημόσια προφίλ στο facebook , προφανώς θέλοντας να δείξουν τη «μαγκιά» και τα «κατορθώματά» τους σε όλο το αγωνιστικό πράσινο κοινό.

Όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι,όντας αρμόδιοι για την ομαλή διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, οφείλουν να ζητήσουν από τα μέλη της ΠΑΣΠ την αποζημείωση της κάλπης και του παραβάν που ανήκουν στο Δήμο Λέσβου καθώς τα είχαν δανειστεί στο όνομα τους. 

Ας ελπίσουμε να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες παρόμοιων γεγονότων που υπονομεύουν την δημοκρατία και τους θεσμούς των ιδρυμάτων μας. 

Ο μόνος Φοιτητικός Σύλλογος  που δεν υπερψήφισε τις καταγγελίες ήταν αυτός του τμήματος Γεωγραφίας , στον οποίο η ΠΑΣΠ χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα της  διπλής ψήφο του Προέδρου του Συλλόγου δε  δέχθηκε τις καταγγελίες.

 Ίσως μετά την κοινοποίηση των φωτογραφιών , των ίδων των μελών της , με τα πανό τις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και με τις απειλές, να έχουν την ευθυξία να ζητήσουν συγγνώμη από τους φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας, καθώς καλύπτουν τους χούλιγκαν που έχουν για μέλη τους.



Ο Φοιτητικός Σύλλογος Γεωγραφίας  δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Ζητάμε τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ΠΑΣΠ να συνετιστούν και να δείξουν σεβασμό και τυπικότητα για τις θέσεις στις οποίες εκλέχθηκαν.

Αν δεν το πράξουν , οφείλουν να παραιτηθούν.

Αν πάλι η παραίτηση για αυτούς δεν αποτελεί ίχνος συνείδησης, τότε μπορεί να αντιληφθούν τα μέλη του Συλλόγου , ότι οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ είναι μόνο για τις καρέκλες.

Πηγή: η 1η φωτογραφία είναι από το προφίλ του ενός μέλος της ΠΑΣΠ Γεωγραφίας, παρέα με το έτερο μέλος, όπου κατηγορούνται για χουλιγκανισμό από τους φοιτητικούς Συλλόγους.

Η 2η φωτογραφία είναι η αποστολή του πρώτου μέλου της ΠΑΣΠ Γεωγραφίας, ενάντια στο μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.