Παραλίγο τραγωδία στην Κουλμπαρα- Φωτιά σε παλιά και ακατοίκητη κατοικία-Κινδύνεψαν παρακείμενες οικίες (pics)

Κινδύνεψε το βράδυ που πέρασε τμήμα της συνοικίας Κουλμπάρα στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης, από φωτιά σε παλιά και ακατοίκητη κατοικία στον οδό Κρέσνας.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία περίπου στις 3 μετά τα μεσάνυχτα και αντιμετωπίσθηκε με μεγάλη δυσκολία από τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αφού η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων ήταν δύσκολη λόγω των στενών δρόμων της συνοικίας, αλλά και γιατί ο πλησιέστερος πυροσβεστικός κρουνούς απείχε περί τα 200 μέτρα. Ας σημειωθεί ότι κάποια στιγμή κινδύνεψαν και παρακείμενες κατοικίες από τις οποίες μία επί της οδού Τζαίημς Αριστάρχου υπέστη ζημιές.

Σύμφωνα με στελέχη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ευτυχώς κατά την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην αμφιθεατρικά χτισμένη αυτή περιοχή, με τα διατηρητέα σπίτια από το τέλος του 19ου και τις αρχές του 20υου αιώνα  των οποίων μεγάλα τμήματα είναι ξύλινα, επικρατούσε πλήρης άπνοια. Ειδάλλως η  φωτιά θα είχε επεκταθεί ανεξέλεγκτα σε όλη τη γειτονιά, με άγνωστες συνέπειες.



Τελικά η φωτιά έσβησε περί τις 5,30 τα χαράματα ενώ η καταστροφή της παλιάς κατοικίας των αρχών του 20ου αιώνα ήταν ολοσχερής.

Πηγή ΑΠΕ / Στρατής Μπαλασκας