Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την Αγία Τριάδα στην Καλλονή (PICS)


Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την Αγία Τριάδα στην Καλλονή, τις οποίες είχε αναλάβει το σωματείο της Αγίας Τριάδος.


Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις παρά τον άστατο καιρό, συγκέντρωσαν χιλιάδες κόσμου, οι οποίοι κατέκλυσαν το άλσος της Αγίας Τριάδος αλλά και τον Ιππόδρομο.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή(25.05) με την περιφορά του τιμίου λαβάρου της Αγίας Τριάδος, συνοδεία αλόγων και παραδοσιακής μουσικής.

Στη συνέχεια, την Κυριακή, μέλη του σωματείου και πολίτες-εθελοντές ξεκίνησαν απο νωρίς το πρωί την προετοιμασία του παραδοσιακού φαγητού "κισκέκ" το οποίο θα ήταν έτοιμο την επομένη μέρα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, δεκάδες πολίτες ξεκίνησαν να φτάνουν στο άλσος για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Αγίας Τριάδος, στον εσπερινό που τελούνταν.

Το βράδυ της Κυριακής, το άλσος κατακλύστηκε απο κόσμο, για να απολαύσει καβαλάρηδες και καβαλάρισσες να ιππεύουν συνοδεία της παραδοσιακής μουσικής, με γλέντι μέχρι πρωίας.

Πριν φτάσουν τα πανέμορφα άλογα,το χορευτικό συγκρότημα των Μυστεγνών άνοιξε την βραδιά με χορευτικά τα οποία κέρδισαν το χειροκρότημα.

Την επόμενη μέρα, το πρωί της Δευτέρας, μοιράστηκε το παραδοσιακό φαγητό "κισκέκ" στους πολίτες και όλοι στη συνέχεια ετοιμάζονταν για την παρέλαση αλόγων απο την κεντρική πλατεία της Καλλονής, με τελικό προορισμό τον χώρο του Ιπποδρόμου για τους μεγάλους Ιπποδρομιακούς αγώνες, τους μεγαλύτερους του νησιού.

Στη συνέχεια, πάνω απο 1.500 θεατές μετέβησαν στις αλυκές Καλλονής για να δουν τους μεγαλύτερους Ιπποδρομιακούς αγώνες, των οποίων η συμμετοχή έφτασε τα 36 άλογα σε 4 κατηγορίες.

Στη συνέχεια, οι εκδηλώσεις που είχε ετοιμάσει το σωματείο της Αγίας Τριάδος συνεχίστηκαν στο Άλσος, όπου και ολοκληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι πανηγυρικές εκδηλώσεις με τα καλλιστεία αλόγων στα οποία υπήρχαν 18 συμμετοχές.

Εκεί το χειροκρότημα ήταν θερμό, μιας και οι συμμετοχές πραγματικά ήταν εξαιρετικές με εντυπωσιακά άλογα και πανέμορφους καβαλάριδες.

Η βραδιά όμως, ήταν γυναικεία υπόθεση μιας και την παράσταση "έκλεψαν" οι Αμαζόνες!

Πηγή http://kalloninews.gr , ΦΩΤΟ: POSTARW