Διαλέξεις του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Επιστημονικό Εργαστήριο: Οικονομικές κρίσεις και κρίσιμες αποφάσεις-Στιγμές της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομικής ιστορίας



Στο πλαίσιο του ετήσιου επιστημονικού εργαστηρίου του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Κρίση και ιστορική αλλαγή» του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Οικονομικές κρίσεις και κρίσιμες αποφάσεις: Στιγμές της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομικής ιστορίας», διοργανώνονται:

την  ΠΕΜΠΤΗ 21 Ιουνίου, ώρα 20:00, ομιλία του  Ανδρέα Κακριδή, επιστημονικού υπευθύνου του Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας της Ελλάδος, με τίτλο «Ξένη βοήθεια και ξένη παρέμβαση: το σχέδιο Μάρσαλ και η μεταπολεμική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Ιουνίου, ώρα 18:30, ομιλία του Χρυσάφη Ιορδάνογλου, καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με τίτλο «Η πορεία προς την Κρίση του 2009-10: αφορμές και αίτια».
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 Ιουνίου, ώρα 20:00, στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «Οικονομικές κρίσεις και κρίσιμες αποφάσεις». Συμμετέχουν οι Χρυσάφης Ιορδάνογλου (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Ανδρέας Κακριδής (Ιστορικό Αρχείο Τράπεζας της Ελλάδος), Χρίστος Μπέλλας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Συντονίζει ο Βασίλης Αναστασιάδης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)


Όλες οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Π. Κουντουριώτη 71, στη Μυτιλήνη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.