Συλλήψεις μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

3 Συλλήψεις μεταναστών

Σύλληψη ενός ατόμου στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθη, την Κυριακή (24-06-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 40 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος, προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, δύο (2) έγγραφα πορτογαλικών Αρχών, τα οποία όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστά.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.




Σύλληψη δύο (2) ατόμων στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν, την Κυριακή (24-06-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, δύο (2) αλλοδαποί (24χρονος και 42χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και της απόπειρας παραβίασης περιορισμών διαμονής.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικό έγγραφο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, ένα δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως διακριβώθηκε, ανήκε σε διαφορετικό πρόσωπο.
Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, ότι στον συλληφθέντα είχε επιβληθεί από τις αρμόδιες Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσής του από τη Λέσβο.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι η 42χρονη είχε εκδώσει αεροπορικό εισιτήριο για τον 24χρονο, κάνοντας χρήση του προαναφερόμενου δελτίου και ακολούθως τον συνόδευσε στο αεροδρόμιο, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη απομάκρυνσή του από το νησί.

Το παραπάνω έγγραφο κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου.