Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν νέα τροπολογία για παράταση στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε 5 νησιά- Ούτε λόγος από την Κυβέρνηση

Οι Αιγαιοπελαγίτες βουλευτές της ΝΔ

Οι Αιγαιοπελαγίτες βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν χθες εκ νέου τροπολογία για το νησιώτικο ΦΠΑ  στο υπό εξέταση νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο που κατατέθηκε την Παρασκευή και η συζήτησή του θα ξεκινήσει σήμερα στην Επιτροπή και την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον βουλευτή του κόμματός του, Χ. Αθανασίου (Λέσβου), να καταθέσει, μαζί με τους βουλευτές Μ. Κόνσολα (Δωδεκανήσου) και Ν. Μηταράκη (Χίου), εκ νέου τροπολογία για αναστολή της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση μέχρι 30.06.2019.

Η εν λόγω τροπολογία κατατέθηκε χθες στο υπό εξέταση νομοσχέδιο για το μεταφορικό ισοδύναμο. 

Η απάντηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

Τροπολογία από τη ΝΔ για παράταση του ΦΠΑ μόνο για κάποια νησιά

«Παρατηρώ ότι καταθέσατε τροπολογία που ζητάτε την παράταση των ειδικών συντελεστών ΦΠΑ. Να μάθουν λοιπόν οι νησιώτες πως η τροπολογία σας ζητά την παράταση μόνο για τα πέντε νησιά που υφίστανται την προσφυγική κρίση και όχι για όλα. Πως θα απαντήσετε κύριοι της ΝΔ στην Ψέριμο, τα Ψαρά, την Κάρπαθο, τον Αι Στράτη ή και την Λήμνο για την εξαίρεσή τους;»

Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας που κατέθεσαν ο βουλευτής Λέσβου  Χαράλαμπος Αθανασίου, Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Χίου Νότης Μηταράκης: