Στην τελική ευθεία η νέα πύλη εισόδου στο λιμάνι του Πλωμαρίου

Ενέργειες για την 3η Πύλη Πλωμαρίου

Με γρήγορους ρυθμούς κινούνται οι υπηρεσίες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση της δημιουργίας νέας πύλης εισόδου στο νησί, της τρίτης κατά σειρά, στο λιμάνι του Πλωμαρίου.

Η ανάλογη εμπειρία από την περίπτωση της Πέτρας, αποτελεί πολύτιμο οδηγό στις ενέργειες που γίνονται και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα, προκειμένου το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, να φτάσει στο στόχο του την επόμενη διετία.

Για την έναρξη λειτουργίας της πύλης της Πέτρας, χρειάστηκαν τουλάχιστον 3-4 χρόνια συνεχών προσπαθειών από Επιμελητήριο, Λιμενικό Ταμείο και Δήμο Λέσβου.



Λίγο πριν την έναρξη λειτουργίας της, κινητοποιήθηκαν και οι φορείς του Πλωμαρίου, οι οποίοι ζήτησαν να υπάρξει ανάλογη προσπάθεια και για τη Νότια Λέσβο, ώστε να ενισχυθεί η περιοχή.
Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Κυριάκος Πετρέλλης, η υπόθεση έχει προχωρήσει αρκετά και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης από την Υπηρεσία συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Έχουμε προχωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, στην υπόθεση της δημιουργίας πύλης εισόδου στο Πλωμάρι.Πριν από ένα μήνα περίπου, στείλαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα, στοιχεία, μελέτες και γνωματεύσεις, στην Υπηρεσία συνόρων και περιμένουμε απάντηση τις επόμενες εβδομάδες. Η έγκριση από την συγκεκριμένη Υπηρεσία, θεωρείται κομβικής σημασίας για την εξέλιξη, διότι στην ουσία εκεί αποφασίζεται αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι κατάλληλες υποδομές για τη δημιουργία νέας Πύλης Εισόδου.»   

Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης