Εκλογές στον σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
(μέλος της ΟΓΕ)


Μισθωτές, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, νέες!

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να μας πείσουν ότι υπάρχει «ισότητα των φύλων», η γυναικεία ανισοτιμία ζει και βασιλεύει γιατί οι γυναίκες βιώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα. Είναι πρωταθλήτριες στην ανεργία και στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, στη μερική απασχόληση, στην εκ περιτροπής εργασία. Εργάζονται χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς πείνας που δε φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Επιφορτίζονται επιπλέον με τη φροντίδα του ατομικού νοικοκυριού, των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, λόγω της υποβάθμισης ή ακόμα και της απουσίας δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια.

Ζει και βασιλεύει γιατί η μητρότητα στέλνεται στο απόσπασμα. Οι εργοδότες απολύουν τις εργαζόμενες όταν μείνουν έγκυοι ή τις βάζουν να υπογράψουν δήλωση όταν τις προσλαμβάνουν ότι δε θα κάνουν παιδιά. Η μητρότητα αποτελεί «κόστος» για την εργοδοσία και το κράτος.
Σήμερα, χάρη στην πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μπορούμε να έχουμε όλες οι γυναίκες μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να υπάρχει ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας και των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών μας, δηλαδή προστασία από το κράτος.

Όμως όλα αυτά σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που στέκονται εμπόδιο για να κατακτήσουμε τη γυναικεία ισοτιμία, γιατί κερδίζουν περισσότερα από τη γυναικεία εργασία από τη μία πλευρά και από την άλλη χτυπάνε τη μητρότητα γιατί τη θεωρούν κόστος.

Το δικό μας μήνυμα είναι ότι μπροστά στη σημερινή κατάσταση ατομική λύση δεν υπάρχει, ατομικά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων. Η μόνη διέξοδος για όλες και όλους είναι ο συλλογικός μας αγώνας, να παλέψουμε μαζί για μόρφωση, εργασία, δημιουργική ζωή  κόντρα σε αυτούς που μας τα στερούν.

Σας καλούμε να γνωρίσετε από κοντά το Σύλλογο Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης και την ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, να συζητήσουμε για τις σύγχρονες πλευρές της γυναικείας ανισοτιμίας αλλά και τις πραγματικές της αιτίες που συνήθως αποκρύβονται.

Να δυναμώσετε το αγώνα, να πάρετε μέρος μαζικά στις εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Ιουνίου και την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, από ώρες 17:30 έως 20:30, στην αίθουσα του Παλλεσβιακού Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου (Κομνηνάκη).