Πολιτική ανεπάρκεια..και η Λέσβος


Γράφει ένας ενεργός πολίτης της Λέσβου


Από αρχαιότατων χρονών η πολιτική είναι ένα μεγάλο στοίχημα για όσους την ασκούν, την υπηρετούν και την έχουν ως  σκοπό της ζωής τους.  Το  να μπορείς να επιτύχεις αυτά που δεσμεύεσαι   και να τα  πραγματοποιήσεις έναντι του λαού που σε τιμά με την  ψήφο του, είναι το άριστο. Και εκεί  είσαι και ηθικά και πολικά έντιμος. Αλλά στην Ελλάδα, στη Λέσβο,  στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο, ακόμα  και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολιτικά αγκάθια  που με πλάνη μετέωρες  δεσμεύσεις, ψευδώς διεκδικούν την ψήφο ενός περήφανου λάου που ελπίζει - πιστεύει ότι θα γίνει ένα θαύμα! Ένα θαύμα για να επιστρέψει η χώρα στην ευημερία και σε ρυθμούς με θετικό πρόσημο, έτσι ώστε να μην αναγκάζεται ο γονέας να σκέφτεται σε ποια άλλη χώρα θα στείλει τα παιδιά του για ένα καλύτερο αύριο.

 Η κυβερνητική  ανικανότητα σχεδόν όλων των κυβερνήσεων οδήγησε ένα κράτος ( την Ελλάδα) με πρωτογενή τομέα  – δευτερογενή τομέα, με  αναπτυγμένο μοντέλο εμπορίας και παραγωγής στην  πλήρη καταστροφή αυτών . Για ποιο λόγο;  Απλώς  για να    εφαρμόσουμε ένα   ευρωπαϊκό μοντέλο με συγκεκριμένα  δεδομένα και δεσμεύσεις και με  πολλές απαγορεύσεις, φυσικά με  μηδενικά προτερήματα για την Ελλάδα.   Κύριοι  που ασκείτε κυβερνητικό έργο, δεν υπάρχει  μόνο η αγορά της Ευρώπης !!! Υπάρχει η αγορά  της Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας, των ΗΠΑ κτλ.  ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ.  Όπως  δώσαμε σε όλους τους ημιμαθείς τα Φώτα της γνώσης, έτσι  μπορούμε να τους δώσουμε από τις πρώτες ύλες, μέχρι  και να συναρμολογούμε  τα αυτοκίνητά τους στην Ελλάδα και όχι φυσικά αυτό το πλάνο ανάπτυξης  να το εφαρμόζει η Τουρκία!!! Αλλά... μάλλον εκεί υπάρχει η πολιτική και η ηθική βούληση για ένα ανεξάρτητο  κράτος με γερά οικονομικά θεμέλια που θα είναι  αυτάρκες.

 Το αναγραφόμενο  λάθος σύστημα  διακυβέρνησης υφίσταται παντού. Ακόμα και στη Λέσβο και μάλιστα σε  όλες τις βαθμίδες διακυβέρνησης  . Πολιτικά και ηθικά άνθρωποι, που νοιάζονται  μόνο για το πώς και ΠΟΤΕ θα κάτσουν σε μια καρέκλα, διεκδικούν την ψήφο από τους Λέσβιους,  παρόλο που τα δεινά που περνάει   το νησί είναι  μεγαλύτερα ακόμα και από την πιο μεγάλη τραγωδία που έχει γραφτεί, χωρίς να έχουν να δώσουν τίποτα. Μόνο ένα κενό κουτί με ψεύτικες προτάσεις και αβέβαια <<θα>>, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς  καινοτομία και χωρίς υπολογισμό των πραγματικών αναγκών των Λέσβιων.

Όταν λέμε ανάγκες, ψάχνουμε  ποιες είναι αυτές και από πού  πηγάζουν. Βρίσκεις την αιτία και δίνεις λύση, αν και εφόσον είσαι ηθικά και ψυχικά έτοιμος εσύ πρώτα, ως πολιτικός (όλων των βαθμίδων ), να πράξεις, ΣΥΜΦΩΝΑ με την κοινή βούληση, το κοινό καλό και όχι την προσωπική σου εσωστρέφεια.

 Προβλήματα που ταλανίζουν την Λέσβο είναι πολλά καθώς και  πολλές  <<οι  λύσεις>> , αλλά με  μηδενικές αποφάσεις όπως αυτά αναγράφονται  παρακάτω  . Π.χ  αύξηση ΦΠΑ , ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα , ανεργία, μεταναστευτικό, ελλιπείς υποδομές για τον πολίτη – μαθητή –φοιτητή- μεσήλικα κτλ .

Πρέπει όμως  όλοι να καταλάβουμε το πώς μπορούμε να κάνουμε την ζωή μας και του  δίπλα μας πιο καλή προσπαθώντας από κοινού. Μόνο τότε θα γίνει αλλαγή σε όλο το σκουριασμένο σύστημα που απλά ανακυκλώνει  και βάζει  νέα  πρόσωπα με κλωνοποίηση των ιδίων των παλαιών που έχουν και θα έχουν απερχόμενες ιδέες  και μοντέλα αναπτύξεις   .   
  
Vox populi, vox dei.

Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.