Τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών σε εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μυτιλήνη


το Σάββατο 23 Ιουνίου


Στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 η τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών σε εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρείτες Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ., στο σύνολό τους 56, έδωσαν υπόσχεση ενώπιον των μελών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης, εκπροσώπων των τοπικών αρχών και της Εκκλησίας, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αναπόσπαστα μέλη της μεγάλης ερυθροσταυρικής οικογένειας για την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, ανταποκρινόμενοι την ίδια στιγμή σε καταστάσεις κρίσης και σε έκτακτες ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκε χαιρετισμός του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νικολάου Οικονομόπουλου, ο οποίος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τους εθελοντές και τις εθελόντριές του Ε.Ε.Σ. για την ανιδιοτελή προσφορά τους, η οποία αποτελεί εχέγγυο για την αναβάθμιση και περαιτέρω ισχυροποίηση του Οργανισμού.

Ανάμεσά τους, εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, 9, προήχθησαν σε ανώτερους βαθμούς ως ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς τους και του σημαντικού έργου που έχουν επιτελέσει μέσω της εθελοντικής δραστηριοποίησής τους.

Για πρώτη φορά εντάσσονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό ως μάχιμοι εθελοντές μέλη της προσφυγικής κοινότητας, νέα παιδιά στο σύνολό τους, τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω του πολέμου και να αναζητήσουν προστασία στη χώρα μας. Αυτά τα παιδιά ο Ε.Ε.Σ. τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή που έφθασαν στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή του για την προστασία τους και την ομαλή τους κοινωνική ένταξη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Λέσβου, των ιερών Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης, κοινωνικών οργανώσεων και ανθρωπιστικών οργανισμών, όπως επίσης και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Γεώργιο Λεοντή.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε επίσης η αδελφοποίηση των Σωμάτων Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Αθηνών και Μυτιλήνης, ενώ απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στην Α' Αντιπρόεδρο του Τμήματος κ. Ευρυδίκη Αθανασίου για την πολυετή συμβολή της στην ενδυνάμωση των δράσεων του Τμήματος.

Πηγή redcross.gr