Δημιουργία δύο νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας στην Καπη και στην Αγία Παρασκευή Λέσβου

Ο Οργανισμός  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ανακοινώνει τα εξής:

Σε συνέχεια της Πρόσκλησης της "Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ)" με την οποία καλούνται οι Δήμοι και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Χρηματοδότησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο χρηματοδοτεί την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Λέσβου υπέβαλε πρόταση για τη χρηματοδότηση της δημιουργίας δύο νέων τμημάτων.



Τα δύο νέα αυτά τμήματα είναι:

Δημιουργία Παιδικού Σταθμού Δ.Ε ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ- Κάπης - Νηπιακό Τμήμα (δυναμικότητας  25 νηπίων)

Παιδικός Σταθμός Αγίας Παρασκευής - Βρεφονηπιακό Τμήμα (δυναμικότητας 12 βρεφών)

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός της Πρότασης ανέρχεται στις 248.677,59 € και αφορά τόσο τις απαραίτητες εργασίες κτιριακής αναβάθμισης των ακινήτων που θα στεγάσουν τα δύο νέα τμήματα, όσο και την προμήθεια του απαραίτητου για την λειτουργίας τους εξοπλισμού (επίπλωση & ιματισμό, παιχνίδια εσωτερικού & εξωτερικού χώρου, είδη κουζίνας, ηλεκτρικά & ηλεκτρονικά είδη, κτλ). Το ποσό που θα καλυφθεί από το πρόγραμμα ανέρχεται σε 70.000 ευρώ.

Το υπόλοιπο χρηματικό ποσό που απαιτείται θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε για το θέμα:

“Ο Δήμος Λέσβου, είναι από τους  Δήμους στην Ελλάδα που δεν έκλεισε Παιδικούς Σταθμούς αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων που διανύουμε.

Η σχολική χρονιά 2017- 2018 είναι  άλλη μια χρονιά παραγωγικού έργου στον τομέα  αυτόν, με έργα που υλοποιήθηκαν ή θα υλοποιηθούν άμεσα και ξεπερνούν το 1.200.000 ευρώ. Έργο που δεν θα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί χωρίς  την άριστη συνεργασία τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ και των εργαζομένων του, όσο και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Προγραμματισμού και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και φυσικά του συναδέλφου Αντιδημάρχου Κώστα Κατσαρού. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Θυμίζω επιγραμματικά: πλήρη επισκευή και ανακαίνιση Τερπάνδρου Παιδικού, επισκευή των Παιδικών Αγιάσου, Παπάδου και Σκοπέλου και δημοπράτηση, Μαρία Αμπατζή και Παιδικών Πλωμαρίου και 1ου Μυτιλήνης (ενταγμένοι οι δυο τελευταίοι σε Ευρωπ. Πρόγραμμα).

Με την κατάθεση  της νέας μας πρότασης και  την δημιουργία των δύο νέων αυτών  δομών  αντιμετωπίζονται με επιτυχία δύο χρόνια προβλήματα: αυτό της μη ύπαρξης Βρεφικού  Τμήματος στην Δημοτική Ενότητα της Αγίας Παρασκευής- λεκανοπέδιο Καλλονής και αυτό της ανυπαρξίας  Παιδικού Σταθμού στη Δημοτική Ενότητα Μανταμάδου. Για τον Μανταμάδο οι προσπάθειες του συναδέλφου Στέφανου Αποστόλου, καθώς επίσης και του κ. Ψαραδέλλη Προέδρου της Κάπης υπήρξαν πολύτιμες.

Κλείνοντας: για άλλη μια φορά αποδεικνύεται το αυτονόητο: όταν υπάρχει όραμα, θέληση, συνεργασία και δουλειά  ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές, παράγεται έργο. Ως Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, ως έχουμε καθήκον άλλωστε, προς όφελος όλων.”