Σημαντικά έργα για τον αθλητισμό σε όλη την Λέσβο

συζητήθηκε η ένταξη αθλητικών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε τον περασμένο Μάρτιο, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, με σκοπό τον συντονισμό δράσεων και τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας σε διάφορους τομείς, συζητήθηκε η ένταξη αθλητικών έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εντάχθηκαν τα παρακάτω έργα: Ανακατασκευή συντήρηση αγωνιστικού χώρου στίβου Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης & Δημοτικού Σταδίου Καλλονής, Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, Κατασκευή Γηπέδου στο Δ.Δ. Άγρας, Προμήθεια και Τοποθέτηση Συνθετικού Χλοοτάπητα στο Γήπεδο Ποδοσφαίρου Καλλονής & Ανεμώτιας, Αναβάθμιση Αθλητικών Εγκαταστάσεων στο Γήπεδο 5 x 5 στις Εργατικές Κατοικίες Χρυσομαλλούσας και στο Γήπεδο Ερεσού .



Ενημερώνουμε, λοιπόν, τους συμπολίτες μας και κάθε ενδιαφερόμενο ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία απαιτεί ενέργειες από την Περιφέρεια και τον Δήμο για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, για το κάθε έργο ξεχωριστά και εκπόνηση των αντίστοιχων τεχνικών μελετών, που θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες. Θα ακολουθήσει η διαδικασία δημοπράτησης των έργων, η οποία υπολογίζεται να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών διαδικασιών – ενεργειών, δηλαδή το Φθινόπωρο.

Θα θέλαμε, επίσης, να κάνουμε γνωστό ότι ο Δήμος Λέσβου θα προχωρήσει στην τοποθέτηση χλοοτάπητα σε τέσσερις ακόμη αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα στα Γήπεδα Μήθυμνας, Πέτρας, Μανταμάδου και Κάτω Τρίτους, έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και η δημοπράτησή τους υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί και αυτή το Φθινόπωρο του 2018.

Ο Δήμος Λέσβου και οι Τεχνικές του Υπηρεσίες, εργάζονται με μεθοδικότητα, συνέπεια και ολοκληρωμένο προγραμματισμό, στην κατεύθυνση της υλοποίησης σημαντικών έργων το συντομότερο δυνατό,  με στόχο την βελτίωση υφιστάμενων αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία νέων για την ανάπτυξη του Λεσβιακού Αθλητισμού, ώστε να αποδοθούν στους αθλητές, τους φιλάθλους και στη κοινωνία μας γενικότερα.