Στην Μυτιλήνη η φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού «Σπέτσαι»

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει «δέσει», η φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού «Σπέτσαι»

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει «δέσει», η φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού «Σπέτσαι», την οποία έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν οι Λεσβίοι, αύριο Σάββατο 12:00 - 20:00, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μέγα το της θαλάσσης κράτος» που διοργανώνονται υπό τον συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Πρόκειται για ένα πλωτό «φρούριο» που μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε απειλή, τόσο υποβρυχίου, όσο αεροσκαφών και πλοίων επιφανείας, και που στην πρύμνη του οποίου υπάρχει ελικόπτερο Augusta Bell του Πολεμικού Ναυτικού.Το πλοίο είναι Ελληνικής κατασκευής, εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το 1996, έχει μήκος 117 μέτρα εκτόπισμα 3600 τόνους και μπορεί να δράσει σε πολλαπλό περιβάλλον απειλών.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο διαμέτρου 5 ιντσών, διαθέτει δύο συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας «Φάλαγξ» στην πλήρη και στην πρύμνη, φέρει δύο διπλούς τορπιλοσωλήνες για να αντιμετωπίζει υποβρύχια.

Η φρεγάτα «Σπέτσαι» διαθέτει επίσης, 16 πυραύλους επιφανείας – αέρος Sea Sparrow, για την αντιπυραυλική άμυνα και οκτώ βλήματα επιφανείας Harpoon, για την αντιμετώπιση απειλών επιφανείας.

Η φρεγάτα είναι από τις πλέον εξοπλισμένες μονάδες του στόλου, ενώ στο πίσω μέρος φιλοξενεί ελικόπτερο Augusta Bell, Sikorsky ή Blackhawk.