Μυτιλήνη: Κτηνοτρόφοι δώρισαν μπουκάλια με γάλα σε αστυνομικούς και εργαζόμενους- Συνεχίζεται η κοροϊδία από τον Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης

Απελπισμένοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου

Αν και μικρότερο σε συμμετοχή αγροτών από το προηγούμενο (30/5) το Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου τη Τετάρτη 20 Ιουνίου είχε για ακόμα μια φορά συμμετοχή στους αγρότες του νησιού μας.

 Αρκετοί ήταν οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν και βρέθηκαν στο Πάρκο του ΙΚΑ όπου ήταν και ο αρχικός χώρος της συγκέντρωσης. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Στεφανης πρόεδρος του Αγροτικού συλλόγου Αγιασου.

Στη συνέχεια οι αγρότες σε πορεία με τα αμάξια και με τα πεζη κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής.



Εκεί σε μια συμβολική κίνηση δώρισαν μπουκάλια με γαλα σε αστυνομικούς και εργαζόμενους του Υπουργείου.

"Καλύτερα να το χαρίσουμε πάρα να το δώσουμε τσάμπα στους εμπόρους" δηλωναν και με τα συνθήματα τους περίμεναν επι δύο περίπου ώρες την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστολου.

Μάταια όμως γιατί για ακόμα μια φορά ο Υπουργός ήταν άφαντος στο να ακούσει τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών του νησιού μας που αγωνιούν για το μέλλον τους και δε βρίσκουν τον καθ' υλην αρμόδιο

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ο.Α.Σ Λέσβου:

Για άλλη μια φορά ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Αποστόλου, κορόιδεψε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους που περίμεναν ώρες έξω από τη γ. γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για την τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και των Αγροτικών Συλλόγων όπως είχε υποσχεθεί. Η τηλεδιάσκεψη τελικά έγινε αλλά αντί του κ. Αποστόλου παραβρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουρουμπλής και ο υφυπουργός κ. Σαντορινιός, οι οποίοι δήλωσαν αναρμόδιοι για να απαντήσουν και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Εφόσον ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν μπορεί να μεταβεί στο νησί για να δει τα προβλήματα από κοντά, που είναι και η απαίτηση του αγροτικού κόσμου, πήραμε την υπόσχεση από τον κ. Κουρουμπλή και από τον γ. γ. κ. Γιανέλλη ότι θα προγραμματίσουν νέα τηλεδιάσκεψη με την παρουσία του υπουργού την προσεχή Τρίτη.

Με τη στάση του ο υπουργός ενισχύει την οργή και την αγανάκτηση αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού μας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου θα συνεχίσει και θα επιμείνει για τη δικαίωση των αιτημάτων μας οργανώνοντας τους αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς.