Μεγάλη διάκριση για το Γυμνάσιο με Λ.Τ Άγρας – «Η Άγρα επιμορφώνεται αντιοξειδωτικά…»


Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε καθηγητές, γονείς, μαθητές και την τοπική κοινωνία του Γυμνάσιου με Λ.Τ Άγρας


Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε καθηγητές, γονείς, μαθητές και την τοπική κοινωνία του Γυμνάσιου με Λ.Τ Άγρας με τη διάκρισή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργούμε ένα καλύτερο κόσμο, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Bravo Schools και την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, στις 15-06-2018.

Η δράση τους Η Άγρα επιμορφώνεται αντιοξειδωτικά αναδείχτηκε ως η καλύτερη εκπαιδευτική προσέγγιση στο στόχο 3 (Καλή Υγεία & Ευημερία). Προσβλέπει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας που σχετίζονται με τους 17 παγκόσμιους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για την βιώσιμη ανάπτυξη. Τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν 200 σχολεία με περισσότερες από 500 συμμετοχές, παρουσιάστηκαν στην ετήσια εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 07 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Η προσπάθεια του Γυμνασίου με Λ.Τ Άγρας, που έγινε το 2018 και μεταδόθηκε από την εκπομπή της ΕΡΤ 3 Τα παιδιά είναι εντάξει, θα συνεχιστεί και για τις επόμενες σχολικές χρονιές μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπεύθυνους του Bravo Schools και με στόχο τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό και τη διαμόρφωση της νέας γενιάς που θα αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο.


Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Καθηγητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι μαθητές ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Παιδείας, το Ι.Ε.Π., την Περιφερειακή Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την ΕΡΤ 3 και το Bravo Schools.

ΓΕΝΙΚΑ

Τι είναι τα αντιοξειδωτικά

Πρόκειται περί ενώσεων που είτε παράγονται από τον ίδιο τον οργανισμό μας φυσιολογικά είτε προσλαμβάνονται μέσω της τροφής. Παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προστασία, σε επίπεδο τόσο του κυττάρου όσο και ολόκληρου του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, και έχουν συσχετιστεί εδώ και χρόνια με την αντιμετώπιση πληθώρας παθολογικών καταστάσεων, όπως διάφοροι καρκίνοι, καρδιαγγειακά νοσήματα, νευροεκφυλιστικές ασθένειες κ.ά.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι εν δυνάμει βλαβερά μόρια που μπορούν να παραχθούν τόσο ως παραπροϊόν του μεταβολισμού μας όσο και από εξωγενείς πηγές όπως το κάπνισμα ή η ατμοσφαιρική ρύπανση. Διαδραματίζουν σημαντικό φυσιολογικό ρόλο και χρειάζονται σε μικρές ποσότητες για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Ωστόσο, όταν βρίσκονται σε περίσσεια ποσότητα, μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο DNA, στις πρωτεΐνες και στα λιπίδια. Έτσι, τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν την περίσσεια των ελευθέρων ριζών, ωστόσο όταν τα ενδογενή δεν επαρκούν, κρίνεται απαραίτητη η χορήγηση διαιτητικών αντιοξειδωτικών.

Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται την ημέρα 20 000 με 25 000 μονάδες αντιοξειδωτικών.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ Λ.Τ ΑΓΡΑΣ ΕΡΕΥΝΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ
ΣΤΟΧΟΙ

Αναβάθμιση της αλληλεπίδρασης εκπαιδευτικών και μαθητών για την διασύνδεση της διδασκαλίας με την έρευνα και την εργαστηριακή δραστηριότητα.

Ανοιχτό σχολείο στην κοινωνία και συμβολή του στην ανάδειξη τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων, καθώς και διαφήμιση του νησιού από τα Μ.Μ.Ε.

Πρόληψη και υγεία των μαθητών και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, βελτίωση της διατροφής τους δια μέσω της έρευνας και των βοτάνων του τόπου σε σχέση με τα αντιοξειδωτικά και δημιουργία κατάλληλων ροφημάτων και τροφίμων.