Στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης για το ΚΥΤ της Μοριας

Στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα επισκέφθηκε εκ νέου ο Βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης μαζί με τον Διοικητή του ΚΥΤ Μόριας κ. Γιάννη Μπαλπακάκη, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας τους για τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.



Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και τα εξής:

Η επικείμενη (στις 21/6) υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του Στρατού με τη ΔΕΥΑΛ για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο ΚΥΤ Μόριας, ώστε να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα των λυμάτων.

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης τόσο εντός του ΚΥΤ όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας, για την προστασία και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας, τόσο των φιλοξενούμενων μεταναστών και προσφύγων, όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Η επιστροφή και των εναπομεινάντων στους χώρους του ΠΙΚΠΑ και της ΛΑΡΣΟ Κούρδων, από τους προσωρινούς εκεί καταυλισμούς τους, πίσω στο ΚΥΤ Μόριας.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας μέχρι το Σεπτέμβριο και η προετοιμασία χώρων στην ηπειρωτική Ελλάδα για την υποδοχή προσφύγων από τα νησιά.

Η άμεση διευθέτηση του ζητήματος των αποζημιώσεων των κατοίκων της Μόριας.

H αποπληρωμή των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στο ΚΥΤ Μόριας, προκειμένου να λήξει και αυτό το σημαντικό ζήτημα.