Στους δρόμους οι κάτοικοι 4 χωριών της Μυτιλήνης για τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον Αφαλωνα (PICS)

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι κάτοικοι Αφάλωνα, Μόριας, Παναγιούδας και Παμφίλων

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι κάτοικοι Αφάλωνα, Μόριας, Παναγιούδας και Παμφίλων κατά της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε οικόπεδο στον Αφάλωνα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του χωριού.

Χθες τα ξημερώματα οι κάτοικοι είχαν την πληροφορία ότι θα επιχειρούσε την τοποθέτηση της κεραίας η εταιρία και όλο το βράδυ κάτοικοι βρίσκονταν με τα αυτοκίνητά τους στο δρόμο.

Τις προηγούμενες ημέρες  συναντήθηκαν κάτοικοι και από τα τέσσερα χωριά με μεγάλη συμμετοχή, και συγκρότησαν επιτροπή αγώνα κατά της τοποθέτησης της κεραίας η οποία ενημέρωσε τον εισαγγελέα αλλά και το δήμο. Όπως τόνισε μιλώντας στο σταθμό μας ο κύριος Ζαχαράκης από την επιτροπή αγώνα των κατοίκων «Σύμφωνα με τη νομοθεσία πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας , η εταιρία οφείλει να ενημερώσει το δήμο. Όπως μας είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Καρασάβας που επισκέφθηκε το χωριό μας, καμία τέτοια ενημέρωση δεν έγινε.Ενημερωθήκαμε για την τοποθέτηση κεραίας όταν είδαμε τις εργασίες που γίνονται στο οικόπεδο που απέχει 20 μέτρα από το σπίτι μου. Η κεραία 33 μέτρα ύψος. Δε θα επιτρέψουμε να τοποθετηθεί καμία κεραία, ας το έχουνε υπόψη και ας μην προκαλέσουν περισσότερο τους κατοίκους μιας περιοχής που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια» κατέληξε ο κύριος Ζαχαράκης.

Οι κάτοικοι συγκεντρώνουν υπογραφές για να εμποδίσουν την τοποθέτηση της κεραίας από την εταιρία που υποστηρίζει ότι έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που νομιμοποιούν την τοποθέτηση. Σύμφωνα μάλιστα με τους κατοίκους,  εκπρόσωπος της εταιρίας απευθύνθηκε το πρωί και στην αστυνομία ζητώντας την παρέμβασή της για να επιτραπεί η πρόσβαση στο οικόπεδο που έχει νοικιάσει. Σήμερα πάντως σύμφωνα με τον κύριος Ζαχαράκη, δεν έγινε προσπάθεια μεταφοράς της κεραίας, πέραν ενός αγνώστου οχήματος που πέρασε στις 5:30 το πρωί και βιντεοσκόπησε την κινητοποίηση των κατοίκων.

Πριν από λίγες μέρες επιστολή διαμαρτυρίας τόσο στο δήμο όσο και στους διευθυντές εκπαίδευσης απέστειλε η εκπαιδευτική κοινότητα των χωριών αυτών . Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτυρίας του δημοτικού σχολείου Παμφίλων, ενώ ανάλογες επιστολές έστειλαν και τα άλλα  σχολεία των τεσσάρων χωριών.

Θέμα: «Διαμαρτυρία για εγκατάσταση κεραίας »

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων διαμαρτύρονται έντονα για την επικείμενη εγκατάσταση κεραίας-πυλώνα κινητής τηλεφωνίας, ύψους 33μ., σε λόφο παρακείμενο του Αφάλωνα, που «βλέπει» τις περιοχές: Αφάλωνα, Παναγιούδα, Παμφίλα, Μόρια. Πιστεύουμε ότι η υγεία των μαθητών μας, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι σημαντικότερη από το όποιο επιχειρηματικό κέρδος και ζητάμε τη μη εγκατάστασή της.

Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ