4οι ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ - ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ 2018- ΚΥΡΙΑΚΗ 22 Ιουλίου | Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost

την ΚΥΡΙΑΚΗ  22  Ιουλίου  


Χορηγός επικοινωνίας είναι το LesvosPost.com

Στα πλαίσια των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 στον Πολιχνίτο  Λέσβου, ο  Γυμναστικός Σύλλογος ΑΛΚΑΙΟΣ Μυτιλήνης με την υποστήριξη και συνεργασία, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του  Ν.Π.Δ.Δ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ και ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του Δήμου Λέσβου της  Δημοτικής  Ενότητας Πολιχνίτου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ προκηρύσσουν τους4ους  ΛΑΪΚΟΥΣ  ΑΓΩΝΕΣ  ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ με την επωνυμία «ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ  2018»οι οποίοι θα διεξαχθούν με τους παρακάτω όρους:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ – ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ :

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν την ΚΥΡΙΑΚΗ  22  Ιουλίου    2018με ώρα έναρξης αγώνων 18.00 το απόγευμα. Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης θα είναι η κεντρική πλατεία του Πολιχνίτου.

΄Ολοι οι τερματισμοί θα γίνονται στην οδό Ελευθερίας έμπροσθεν του κτηρίου του Ο.Τ.Ε.Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους της ευρύτερης περιοχής του Δημοτικού  Διαμερίσματος  Πολιχνίτου αλλά και εντός της κωμόπολης  του  Πολιχνίτου.

2.    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ - ΗΛΙΚΙΕΣ :

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΜΑ
ΕΤΟΣΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Α΄, Β΄, Γ΄ ΤΑΞΗΣ
600μ
2009-2010-2011
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Α΄, Β΄, Γ΄ ΤΑΞΗΣ
600μ
2009-2010-2011
ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

1.200 μ.
2006-2007-2008
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

1.200 μ.

2006-2007-2008
ΑΓΟΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
Α΄, Β΄, Γ΄ ΤΑΞΗΣ

1.800 μ.

2003-2004-2005
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ
Α΄, Β΄, Γ΄ ΤΑΞΗΣ

1.800 μ.
2003-2004-2005
ΑΝΔΡΩΝ
Α΄ και Β΄Κατηγορία
5.000 μ.
1983 -  2002   (Ανδρών Α΄)
1982- ΜΕΓΑΛΥΤ. (Ανδρών Β΄)
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α΄καιΒ΄Κατηγορία
5.000 μ.
1983 – 2002   (Γυναικών Α΄)
1982 –ΜΕΓΑΛΥΤ.(Γυναικών Β΄)

ΑΝΔΡΩΝ
Δυναμικού Βαδίσματος
5.000 μ.
OPEN

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Δυναμικού Βαδίσματος
5.000 μ.
OPEN
ΑΝΔΡΩΝ
Α΄ και Β΄ Κατηγορία
10.000 μ.
1981 - 2000   (Ανδρών Α΄)
1980- ΜΕΓΑΛΥΤ.(Ανδρών Β΄)
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Α΄ και Β΄ Κατηγορία
10.000 μ.
1981 –2000   (Γυναικών Α΄)
1980 - ΜΕΓΑΛΥΤ.(Γυναικών Β΄)
ΑΜΕΑ (Αγοριών και Κοριτσιών)
600 μ
OPEN ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ:

ΟΛΟΙ  ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ &  ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,   ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΜΕ:  στην οδό Ελευθερίας έμπροσθεν του κτηρίου του Ο.Τ.Ε.
600μ. Αγοριών και Κοριτσιών ΑμεΑ οι αθλητές -τριες θα τρέξουν ΜΙΑ (1)στροφή την παρακάτω διαδρομή:

Σημείο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ είναι στην οδό Ελευθερίας, εμπρός από το κτήριο του  ΟΤΕ στη συνέχεια  προς οδό Αγ. Γεωργίου ( Γηροκομείο ) προς οδό Νυφίδος, προς οδό Κουβελίδη και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στην οδό Ελευθερίας έμπροσθεν του ΟΤΕ.

600μ. Αγοριών και Κοριτσιών Α΄, Β΄, Γ΄τάξεων Δημοτικών Σχολείων οι αθλητές -τριες θα τρέξουν ΜΙΑ (1)στροφή την παρακάτω διαδρομή:

Σημείο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  είναι στην οδό Ελευθερίας, εμπρός από το κτήριο του  ΟΤΕ στη συνέχεια  προς οδό Αγ. Γεωργίου ( Γηροκομείο ) προς οδό Νυφίδος, προς οδό Κουβελίδη και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στην οδό Ελευθερίας έμπροσθεν του ΟΤΕ.


1.200μ.Αγοριών και Κοριτσιών Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων, οι αθλητές -τριες θα τρέξουν ΔΥΟ  (2)στροφές  την παρακάτω διαδρομή:

Σημείο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  είναι στην οδό Ελευθερίας, εμπρός από το κτήριο του  ΟΤΕ στη συνέχεια  προς οδό Αγ. Γεωργίου ( Γηροκομείο ) προς οδό Νυφίδος, προς οδό Κουβελίδη και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στην οδό Ελευθερίας έμπροσθεν του ΟΤΕ.

1.800μ. Αγοριών και Κοριτσιών Γυμνασίων ,οι αθλητές -τριες θα τρέξουν ΤΡΕΙΣ (3) στροφές την παρακάτω διαδρομή:

Σημείο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  είναι στην οδό Ελευθερίας, εμπρός από το κτήριο του  ΟΤΕ στη συνέχεια  προς οδό Αγ. Γεωργίου ( Γηροκομείο ) προς οδό Νυφίδος, προς οδό Κουβελίδη και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ στην οδό Ελευθερίας έμπροσθεν του ΟΤΕ.

5.000μ. Ανδρών και Γυναικών και των 5.000μ. Δυναμικού Βαδίσματος Ανδρών και Γυναικών σημείο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ  θα είναι   το βενζινάδικο Βαλελλή  στη Βρίσα και στη συνέχεια οι δρομείς θα ακολουθήσουν την  διαδρομή της επαρχιακής κεντρικής οδού Βρίσας προς Πολιχνίτο  με τερματισμό στην οδό Ελευθερίας, εμπρός από το κτήριο του ΟΤΕ.

10.000μ.  Ανδρών και Γυναικών το σημείο ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ   θα είναι έμπροσθεν από club ARENA στην παραλία των Βατερών, στη συνέχεια οι δρομείς θα ακολουθήσουν, την διαδρομή της επαρχιακής οδού  Βατερών – Βρίσας - Πολιχνίτου, με τερματισμό στην οδό Ελευθερίας, εμπρός από το κτήριο του ΟΤΕ.

Οι  αθλητές-τριες    που λαμβάνουν μέρος στις διαδρομές  που η αφετηρία τους είναι εκτός της Κωμόπολης του Πολιχνίτου, θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης  με λεωφορείο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Τα αθλητικά σωματεία δικαιούνται να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών ανά αγώνισμα.

Για τους αθλητές-τριες συλλόγων απαραίτητο είναι το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ (Θεωρημένο), το οποίο θα επιδείξουν στην γραμματεία κατά την οριστικοποίηση των δηλώσεων. Δε δικαιούται συμμετοχής αθλητής-τρια, που έχει τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και για όσο διάστημα διαρκεί η ποινή του.

Στα  αγωνίσματα  δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες συλλόγων υγείας αλλά και  κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός που δεν έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ ή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Τα απαραίτητα έγγραφα των ανεξάρτητων ενήλικων αθλητών-τριών  για την συμμετοχή τους είναι: ταυτότητα  ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή δίπλωμα ή βιβλιάριο ασθενείας καθώς και υπεύθυνη δήλωση,  ότι συμμετέχει στον αγώνα με απόλυτη προσωπική του ευθύνη.

Για τους ανήλικους μαθητές -τριες (κάτω των 18 ετών) που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε αθλητικά σωματεία και θέλουν να λάβουν μέρος στους αγώνες αυτόνομα, απαραίτητη είναι η προσκόμιση  οιαδήποτε εγγράφου που αποδεικνύει την ηλικία τους π.χ. μαθητική ταυτότητα, πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία, και υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ότι συμφωνούν για την συμμετοχή του στους αγώνες.


5.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ :

Οι  δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν, σύμφωνα με τα συνημμένα έντυπα δηλώσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail:GS.ALKAIOS@GMAIL.COM τηλ.6947281404 και 6979551361, έως την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 και ώρα 13:00.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν  και την ημέρα των αγώνων, στην αίθουσα κλήσης που θα λειτουργεί στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου (πριν την πλατεία) από  ώρα 16:00 μ.μ. έως και μία ώρα πριν την έναρξη του αγωνίσματός τους,  με τα απαραίτητα  στοιχεία πιστοποίησης.

Γενικά ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσέρχονται απαραίτητα, στο χώρο κλήσης που θα λειτουργεί  στο Πολύκεντρο του Πολιχνίτου την ημέρα των αγώνων τις ώρες που προαναφέραμε, με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία πιστοποίησης για την οριστικοποίηση της συμμετοχής και παραλαβή του αριθμού με τον οποίο θα αγωνιστούν.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
.
Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες και προπονήσεις. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας, και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς.

Επίσης με τη νέα Υπουργική Απόφαση της Γ.Γ.Α. εφόσον οι ιατρικές θεωρήσεις των αθλητικών δελτίων εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν την ίδια νομική ισχύ και κύρος ανεξάρτητα εάν εκδίδονται από ιδιώτες γιατρούς ή από ιατρούς που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.Το Δελτίο ισχύει για ένα ( 1 ) έτος από τη θεώρησή του.

Οι ανεξάρτητοι δημότες ,  οι ανήλικοι μαθητές και λοιποί,   που δεν είναι μέλη Συλλόγων και δεν έχουν Δελτίο ΣΕΓΑΣ, θα πρέπει να εξεταστούν πριν τους αγώνες οπωσδήποτε από γιατρό κάνοντας τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και καρδιολογικό έλεγχο , με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες που δεν κατέχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας ή τα δελτία αθλητικής ιδιότητάς τους δεν είναι θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι  υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ή των συνοδών τους,  ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, εάν προκύψουν θέματα ΥΓΕΙΑΣ  που θα οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν στους αγώνες με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη.

Οι διοργανωτές των αγώνων, είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων για όλους τους συμμετέχοντες.
Εκτός από την παρουσία ιατρού, θα υπάρχει παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων-διαδρομών  καθ’ όλη τη διάρκειά τους.

Επίσης θα υπάρχει αστυνομική παρουσία και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και τροχαίας, κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού προγράμματος για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

ΕΠΑΘΛΑ

Στους πρώτους νικητές –τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν κύπελλα, διπλώματα και μετάλλιά, στους δεύτερους και τρίτους νικητές –τριες όλων των κατηγοριών θα δοθούν διπλώματα και μετάλλια.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Υπεύθυνη της διοργάνωσης και εκ μέρους των συνδιοργανωτών των αγώνων έχει οριστεί η κα Ελένη Κατέχου.

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί IAAF 2017-2018.

Σε όλες τις διαδρομές των αγωνισμάτων θα υπάρχουν εμφανή σημεία τροφοδοσίας για τους αθλητές – τριες.

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Αλυτάρχη των αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς.


Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2251026453 – ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, 6979551361 - κα Κατέχου Ελένη και στον κ Δεμερτζή Παναγιώτη 6981998130 και 6947281404