34χρονος μετανάστης προσπάθησε να «δωροδοκήσει» αστυνομικό με σκοπό να διαφύγει από την Μυτιλήνη στην Αθήνα

Σύλληψη ενός ατόμου στη Μυτιλήνη, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας


Συνελήφθη, χθες (20-06-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας αλλοδαπός ηλικίας 34 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της απόπειρας παραβίασης περιορισμών διαμονής και της απόπειρας δωροδοκίας.

Ειδικότερα, ο 34χρονος προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Αθήνα, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια ελέγχου, ως ταξιδιωτικό έγγραφο, μία άδεια διαμονής ελληνικών Αρχών, η οποία όπως διακριβώθηκε, άνηκε σε διαφορετικό πρόσωπο.



Επίσης, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στον προαναφερόμενο αλλοδαπό είχε επιβληθεί από τις αρμόδιες Αρχές, ο περιοριστικός όρος της μη απομάκρυνσής του από το νησί της Λέσβου.

Ο δράστης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, επιχείρησε να προσφέρει χρήματα σε αστυνομικό, προκειμένου να του επιτραπεί η επιβίβαση στην πτήση και ο τελευταίος προέβη άμεσα στις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες.

Η παραπάνω άδεια διαμονής κατασχέθηκε, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.