ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018 | Ένα χρόνο μετά...

Γράφει ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης**

Πέρσι τέτοια μέρα(6/6/2018) ήταν παραμονή της έναρξης των Πανελλαδικών 2017, κάτι που συμβαίνει και φέτος. Θυμάμαι πως ήταν τέτοιο το άγχος και η ανησυχία μου για τις εξετάσεις, που με ενοχλούσαν οι πάντες και τα πάντα. Μέχρι, και τα παιδιά του Δημοτικού που έπαιζαν ανέμελα στην γειτονιά μου.

Σήμερα και ένα χρόνο μετά, φοιτητής πλέον, τα σκέφτομαι όλα αυτά με νοσταλγία. Σκέφτομαι τις ανησυχίες και τις <<φρίκες>> που είχα για το εάν θα επιτύχω ή αποτύχω. Θυμάμαι πως μέσα στον ύπνο μου, έπιανα τον εαυτό μου να λέει τη μετάφραση του ''γνωστού'', για τον δικό μας(των θεωρητικών πάντα) Λευτεράκη της Ιστορίας και διάφορα άλλα εκθεσιακά. Σκέφτομαι τις ανησυχίες μου αποβραδίς της εξέτασης, για το ποιο θέμα θα <<πέσει>> στην έκθεση, και ποια θεωρία θα <<σκαρφιστούν>> οι εξεταστές προς απόδειξη-ανάλυση. Θα ήταν άραγε θεωρία από το βιβλίο της Ά Λυκείου, της ΄Β ή της ΄Γ.

Σκέφτομαι, το "πήγαινε-έλα" από δωμάτιο σε δωμάτιο, με το βιβλίο πάντα στο χέρι, προσπαθώντας να μάθω και το "και". Ακόμη, σκέφτομαι την κρίση άγχους πριν την εξέταση των Αρχαίων και την ελευθερία που ένιωσα, όταν παρέδωσα το τετράδιο στο μάθημα των Λατινικών. Σκέφτομαι τα πάντα.

Παιδιά μη σκάτε! Δύο εβδομάδες είναι, θα περάσουν. Είμαι σίγουρος πως όλες και όλοι σας του χρόνου τέτοια μέρα, θα βρίσκεστε στη θέση μου και θα αναπολείτε στιγμές. Καλή σας τύχη!

ΠΡΟΒΛΕΨΗ! ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΛ: 1) ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΩΝ

2) ΜΜΕ
ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΓΕΛ: 1)ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
2) ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

**Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης,
Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Τμήμα Φιλολογίας
& Φοιτητής Δημοσιογραφίας της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS