118 ποδηλάτες στην Λέσβο- Ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Elite 2018

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών Elite 2018


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών Elite 2018, το οποίο συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου το τριήμερο 22-24 Ιουνίου 2018 στη Λέσβο.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν αγώνες ατομικής χρονομέτρησης και αγώνες αντοχής ανδρών και γυναικών με τη συμμετοχή 118 αθλητών (93 άνδρες και 25 γυναίκες) από όλη την Ελλάδα. 

Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με ομάδες του εξωτερικού και με πολλές διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο, όπως η Βαρβάρα Φασόη, ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, η Αργυρώ Μηλάκη, ο Μίλτος Γιαννούτσος και ο Στέλιος Φαραντάκης.

Οι αθλητές και τα μέλη της Ομοσπονδίας έμειναν ενθουσιασμένοι από την άρτια και ασφαλή διοργάνωση των αγώνων, άλλα και σύμφωνα με όσα δήλωσαν, από την άψογη κατάσταση του οδικού δικτύου της Λέσβου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρετικά σημαντική ήταν η συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, καθώς επίσης και η συμβολή εθελοντικών ομάδων όπως η ΕΟΔ, οι Έφεδροι Καταδρομείς Λέσβου, οι Γιατροί του Κόσμου, η Παλλεσβιακή Λέσχη Μοτοσικλέτας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Παναγιούδας.


Η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει αθλητικά γεγονότα μεγάλου βεληνεκούς στο πλαίσιο της προώθησης του αθλητικού τουρισμού και είναι στα σχέδιά της η προσέλκυση διεθνών διοργανώσεων.  Με αυτόν τον τρόπο εδραιώνονται τα νησιά του Βορείου Αιγαίου ως χώρος διεξαγωγής αγώνων και εντάσσονται στον αθλητικό χάρτη ως αθλητικός τουριστικός προορισμός».