Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «Πάνδημη η εναντίωση των κατοίκων της Λέσβου στον πρωθυπουργό και την πολιτική του» (Vids)

Παρέμβαση του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτή Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επί του Σχεδίου Νόμου του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής 

Τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Λέσβου κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού στο νησί, αλλά και τις αμφιβολίες του για την αποτελεσματικότητα του σχεδίου νόμου του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατέδειξε, με παρέμβαση του στη Βουλή των Ελλήνων, ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι «ήταν πάνδημος ο “ενθουσιασμός” με τον οποίον υποδέχθηκαν χθες τον πρωθυπουργό στη Λέσβο. Πάνδημος ενθουσιασμός αντίδρασης απέναντι σε μια πολιτική, που μετέτρεψε το Βόρειο Αιγαίο σε χώρο αποθήκευσης μεταναστών».



Στη συνέχεια, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών τόνισε ότι όπως είναι διαρθρωμένο το νομοσχέδιο δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς δεν εγγυάται την εξεύρεση λύσης για το πρόβλημα εγκλωβισμού χιλιάδων μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

 «Δεν γίνεται να έχουμε ένα νομικό σύστημα, που να δίνει δικαιώματα σε αυτούς που ζητούν άσυλο να καταχρώνται της φιλοξενίας της χώρας μας, να το αξιοποιούν, δηλαδή, για να παραμένουν παρανόμως σ’ αυτήν και στο τέλος της ημέρας να εκμεταλλεύονται το κράτος υποδοχής», κατέληξε χαρακτηριστικά.