«PITCHING" A BUSINESS IDEA» από φοιτητές του πανεπιστήμιου Αιγαίου


Μια πρωτόγνωρη, εντυπωσιακή, και πιλοτική-καινοφανής δράση που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις ακόμη και συγκίνηση. Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Σάββατο 19.05.2018.


Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους Φοιτητές που παρουσίασαν με πάθος τις Ιδέες τους "Πράσινης Επιχειρηματικότητας", που εκτέλεσαν τον ρόλο του "pitcher", με σοβαρότητα και απέδειξαν ότι υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας στην Ελλάδα, στο πρόσωπο των νέων, της Νέας Γενιάς υποψήφιων Επιχειρηματιών.

Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και υποστηρικτές διδάσκοντες κ. Μαρία Χατζηαντωνίου και κ. Μάριο Μπαλή, και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Περιβάλλοντος που εκτελεί δράσεις που διασύνδεουν τον επιχειρηματικό κόσμο, την τοπική αναπτυξιακή διαδικασία και την  ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, ΕΤΑΛ Α.Ε. το Δ.Σ και η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος, #clldleader, στο πνεύμα της "εμψύχωσης" που αποτελεί βασική αρχή του προγράμματος LEADER, και ασκώντας την πέρα από τα στενά όρια της γραφειοκρατίας, αθλοθέτησε συμβολικό χρηματικό βραβείο για τις 3 επικρατούσες ιδέες  με 200 ευρώ για τις 3 πρώτες. Αξιολογήθηκαν  9 παρουσιάσεις από τις 15 ιδέες, υπό το πρίσμα της πρωτοτυπίας, της καινοτομίας, του εφικτού-ρεαλισμού αλλά και της φαντασίας, και ακόμη και της επιχειρηματικής βιωσιμότητας. Αξιολογήθηκε η εικόνα, η ομαδικότητα και ο τρόπος που πρέπει να γίνονται οι παρουσιάσεις κάτω από το πρίσμα του "elevator pitch" σε περιορισμένο χρόνο, απέναντι σε κριτές με συγκεκριμένα κοινά κριτήρια "αυστηρής" θα λέγαμε αξιολόγησης.

Το σύνολο των Φοιτητών παρουσίασαν εξαιρετικές ιδέες, καλά προετοιμασμένες, εμπνευσμένες από φίλο-περιβαλλοντική προσέγγιση, με έντονη την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, με χρήση ακόμη και απομακρυσμένης επικοινωνίας, εντυπωσίασαν σε πολλά επίπεδα και όλες είχαν αντίληψη της πραγματικότητας και έντονη την καινοτομία, και έκαναν δύσκολη την δουλειά της κριτικής επιτροπής που αποτελούσαν οι: κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Αναστάσιος Μ. Περιμένης Γενικός Διευθυντής ΕΤΑΛ Α.Ε., κ. Αναστάσιος Μπαλής Επιχειρηματίας.

Τα αποτελέσματα φέρουν την παρακάτω σειρά:

ΣΕΙΡΑ
ΟΜΑΔΑ ΙΔΕΑΣ-ΠΡΟΤΑΣΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ
1.
Λίγγος Αλέξανδρος, Δημητρόπουλος Παναγιώτης, Κορκοντζίλα Αναστασία, Κρασσά Ειρήνη
Aegean Quality
2.
Ρέντζος Στέφανος , Ζώτος Ευθύμης
eco-cleaners
3.
Ισοβαθμούν στην Τρίτη θέση
Αγαθοκλέους Στέφανος
AirCheck
Τσιαντής Νικόλαος, Νιόκος Άγγελος
AGRO LAB
 Ανδρικόπουλος Παναγιώτης Βαζαίου Νίκη
Green Living
Γιακουμάτου Ειρήνη,  Χτενέλλη Ταξιαρχούλα-Τζωάννα
FACEBIKE
Αδαμοπούλου Ειρήνη, Κωστούλα Λύδια, Σπίνου Μαρία-Αδαμαντία
EcoELM Filter
Στάμου Μαρία-Χριστίνα,  Σταματίου Κωνσταντίνα
Green Food
Σταμπολίδης Στράτος,  Κωνσταντάρας Απόστολος
Lesvos Agricultural Solutions

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής. Η ανάπτυξη και η δημόσια προφορική παρουσίαση των επιχειρηματικών ιδεών "elevator pitch" αποτελεί μια ευκαιρία για όσους/ες ενδιαφέρονται, να ενεργοποιηθούν και να διερευνήσουν το πεδίο της επιχειρηματικότητας μέσα από μια διαδικασία προσομοίωσης της πραγματικότητας.

Στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER, με χρηματοδότηση από το ΕΓΤΑΑ-ΠΑΑ 2014-2020 και ΕΤΘΑ-ΕΠΑΛΘ 2014-2020, στοχεύοντας στο Κοινωνικό Κεφάλαιο της Λέσβου, στην "εμψύχωση" των νέων ανθρώπων να μείνουν στον τόπο και να παράξουν σε αυτόν, η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, Η ΕΤΑΛ Α.Ε. εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους φοιτητές και ευχόμαστε να δούμε ιδέες σαν και αυτές να γίνονται πράξη και να χρηματοδοτούνται.
Με την πεποίθηση ότι η πρωτοβουλία αυτή των διδασκόντων θα συνεχισθεί, θα έχει την αρωγή του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. και άλλων Φορέων του τόπου μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!