Καταγγελίες αστυνομικών από τη Μυτιλήνη: «Μας διέταξαν να μείνουμε αδρανείς στις επιθέσεις»- Μεγάλες καταστροφές στις κλούβες των ΜΑΤ (pics)

Σε σοβαρές καταγγελίες, ενδεικτικές του τρόπου που κάποιοι αντιμετωπίζουν  τους αστυνομικούς, έκαναν άνδρες των ΜΑΤ που βρέθηκαν στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο των μέτρων τάξης λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Όπως καταγγέλλουν «Οι συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν εντολές να μείνουν για αρκετή ώρα αδρανείς στις επιθέσεις που εκδηλώνονταν εις βάρος τους με κίνδυνο τραυματισμού τους».

Στην σοβαρή καταγγελία που έκανε η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, εκφράζεται η αγανάκτηση για το γεγονός   πως « Για ορισμένους οι οποίοι δεν έχουν επαφή μάλλον με την  πραγματική αστυνομία αυτό μπορεί να είναι κάτι ανεκτό εμείς όμως οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε». Όπως τονίζουν, «Τα υπηρεσιακά λεωφορεία υπέστησαν σοβαρές φθορές εξαιτίας της τακτικής αυτής.  Απλά αναφέρουμε ότι για την συντήρησή τους πολλές φορές έχουν πληρώσει οι αστυνομικοί από την τσέπη τους αφού τα οχήματα είναι το υπηρεσιακό τους σπίτι. Πράγματα προφανώς αδιάφορα για τους ιθύνοντες»!



Παράλληλά βγαίνουν στην «αντεπίθεση και θέτουν τους επικεφαλής και τους σχεδιαστές των μέτρων τάξης προ των ευθυνών τους, προτείνοντας:

1.Σε περιπτώσεις φθοράς υπηρεσιακών οχημάτων οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα θα είναι ευθύνη του επικεφαλής των μέτρων η επισκευή του να τον επιβαρύνει εξ' ολοκλήρου, όπως βαρύνει τους συναδέλφους η απώλεια ή η φθορά κάποιου υπηρεσιακού είδους, ώστε να μάθουν να μην παίζουν με την αξιοπρέπεια μας.

2.Να μην μετακινούνται δυνάμεις τόσο μακριά από τα σπίτια τους αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο και ας αγοράσουν λεωφορεία να τα βάζουν μπροστά ώστε να τα σπάνε ανενόχλητοι, για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό.

3.Σε περιπτώσεις τραυματισμών που υπερβαίνουν το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον να προβλεφθεί ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο που να μην επιτρέπει στον εκάστοτε επικεφαλή να μας θεωρεί αναλώσιμους.

 Καταλήγοντας επισημαίνουν πως, «Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού». 

Πηγή http://newpost.gr