MARFIN | 8 χρόνια μετά... (vid)


Τετάρτη 5 Μαΐου 2010.


Γράφει ο Ευστράτιος Δ. Κοκκινέλλης,Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, τμήματος Φιλολογίας &Υπότροφος Φοιτητής Δημοσιογραφίας, της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010. Ένα πρωινό, όπου είχε προγραμματιστεί Πανελλαδικό συλλαλητήριο, το μαζικότερο ίσως με ανθρώπους όλων των ηλικιών, και να υπολογίζονται γύρω στους 120.000-150.000. Αυτό το συλλαλητήριο ήταν κατά του μνημονίου και έγινε στο κέντρο της Αθήνας, στην καρδία της Ελλάδας.

Στη Σταδίου 23 βρισκόταν ένα υποκατάστημα της MARFIN, εκείνο το σημείο, όπου εξελίχθηκε μια τραγωδία. Απολογισμός αυτής, τρείς υπάλληλοι να <<φύγουν>> μακριά. Μαζί τους στη φυγή και ένα αγέννητο παιδί, το οποίο δεν πρόλαβε να κάνει το σουλάτσο του σ' αυτή τη ζωή.

Το χρονικό

   Οι διαδηλωτές καθώς είχαν ξεκινήσει να διαδηλώνουν από την πλατεία Συντάγματος, κατευθύνθηκαν προς την οδό Σταδίου. Τότε, η διαδήλωση πήρε άλλη τροπή και ένα απλό συλλαλητήριο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Μέσα στα επεισόδια, τρία άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, τα οποία δεν έχουν αποκαλυφθεί, ανακαλυφθεί και κατ' επέκτασή συλληφθεί, έκαναν επίθεση στο υποκατάστημα της MARFIN, σπάζοντας το τζάμι της εισόδου. Στο εσωτερικό της τράπεζας πέταξαν μία μολότοφ και ένα μπουκάλι με βενζίνη, με το κτίριο σε λίγα λεπτά να τυλίγεται στις φλόγες και την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική. Η συνέχεια γνωστή! Άδικος χαμός τεσσάρων ψυχών από εισπνοή καπνού και τοξικών αερίων, ένα βαρύ πένθος για όλη τη χώρα και οι δράστες ατιμώρητοι.

Η ευχή

Ευχή όλων να μην υπάρξει άλλο πρωινό, όπως αυτό της 5 Μαΐου, και οι ένοχοι να συλληφθούν. Να σταματήσουν και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και να σεβαστούν το πένθος των οικογενειών.

Οι ταξιδιώτες...

Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών
Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών
Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών
Ένα αγέννητο μωρό...


Ευστράτιος(Στρατής) Δ. Κοκκινέλλης ,Φοιτητής Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, τμήματος Φιλολογίας & Υπότροφος Φοιτητής Δημοσιογραφίας, της NEW MEDIA STUDIES BY STAMATIS MALELIS