Κατάληψη χώρου από ΜΚΟ και δημιουργία νέας δομής μεταναστών στην Λαρσο Μυτιλήνης | Καταγγελία του ιδιοκτήτη στο LesvosPost (PICS)

Σε καταγγελία στο lesvospost προχώρησε ο κ. Χαράλαμπος Αχλατης


Σε καταγγελία στο lesvospost προχώρησε ο κ. Χαράλαμπος Αχλατης ιδιοκτήτης του γνωστού χώρου στην περιοχή της Λάρσου (περιοχή Κλιτς Ευεργέτουλα-Κεραμειών), ο οποίος τις τελευταίες μέρες έχει μετατραπεί παράνομα σε άτυπο Hot Spot.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αχλάτης μας έδειξε αντίγραφο του συμφωνητικού μίσθωσης, σύμφωνα με το οποίο έχουν νοικιαστεί δύο ακίνητα, επιφάνειας 227,35 τ.μ. το καθένα σαν ΑΠΟΘΗΚΕΣ (το ένα ηλεκτροδοτούμενο), για το χρονικό διάστημα από 1/8/2017 έως 1/3/2018.



Το συμφωνητικό υπέγραψε εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Humans 4 Humanity».

Φωτο R. A (29/5/18): «572 souls in our home tonight...»
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, η ΜΚΟ αρνείται να εγκαταλείψει το χώρο, αν και το μισθωτήριο έχει λήξει εδώ και 3 μήνες, χωρίς να έχει ανανεωθεί και παρά τις οχλήσεις του ιδιοκτήτη να απελευθερώσουν το χώρο.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο εξωτερικός χώρος όπου υπάρχει το γήπεδο 5x5 και ο χώρος πάρκινγκ, έχουν μετατραπεί από το Σάββατο 27 Μαΐου σε υπαίθριο camp με πάνω από 150 σκηνές στις οποίες διαμένουν προσωρινά (;) Κούρδοι οι οποίοι αναγκάστηκαν να φύγουν από τη Μόρια μετά τα βίαια επεισόδια της Παρασκευής.

Ο κ. Αχλάτης μας είπε ότι απευθύνθηκε σε Αστυνομία και Εισαγγελέα, οι οποίοι τους είπαν να καταθέσει μήνυση, γιατί το θέμα εμπίπτει στις διατάξεις του Αστικού Δικαίου.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο Ταξίαρχος της Αστυνομίας του είπε ότι έχει λάβει σχετικές εντολές από τον εισαγγελέα. Μας κατήγγειλε επίσης ότι απειλήθηκε από άνθρωπο της ΜΚΟ στην είσοδο του χώρου και ότι τελικά χθες (Τετάρτη) είχε συνάντηση με το δικηγόρο του κάνοντας μήνυση κατά παντός υπευθύνου για καταπάτηση χώρου, ζητώντας άμεση έξωση.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ «Humans 4 Humanity», στις 27 Μαΐου κοιμήθηκαν εκεί 368 άτομα κουρδικής καταγωγής. Στη συνέχεια επιπλέον 250 άτομα περίπου, πάλι κουρδικής καταγωγής, μεταφέρθηκαν στις 29 Μαΐου στον ίδιο χώρο, προερχόμενα από το καμπ Stage 2 της Συκαμιάς (είχαν οδηγηθεί εκεί πριν από 2 ημέρες και δεν υπήρχε δυνατότητα περαιτέρω φιλοξενίας τους). Ετσι λοιπόν, από το βράδυ της Τρίτης 29 Μαΐου, περίπου 600 άτομα φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο υπό κατάληψη χώρο, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμη «προσωρινό» άτυπο ΝΕΟ ΚΑΜΠ στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης.

Φωτο Rafat Al-hamoud (27/5/18)
Και μάλιστα όλα αυτά υπό την ανοχή και τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία μάλιστα όχι μόνο φρουρεί επί 24ώρου βάσης τον…υπό κατάληψη χώρο, αλλά ήταν αυτή που τους μετέφερε στο συγκεκριμένο χώρο (προφανώς κατόπιν…άνωθεν εντολών). 

Η αστυνομία τους μεταφέρει - στιγμιότυπο από βίντεο της ΜΚΟ Refugee 4 Refugees (29/5/18)

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από Συκαμιά (29/5/18):

Δείτε το παραπάνω βίντεο ολόκληρο εδώ:

ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:
(βίντεο από live μετάδοση στο fb του Rafat Al-hamoud τη νύχτα του Σαββάτου 26/5/2018)
(βίντεο του Omar Alshakal, ιδρυτή της Refugee 4 Refugees, τo Σάββατο 26/5/2018)



(βίντεο από live μετάδοση στο fb της Neda Kadri ξημερώματα 30ής Μαΐου. Στο βίντεο φαίνεται ότι σε όλο αυτό συμμετέχει και ο Omar Alshakal, ιδρυτής της Refugee 4 Refugees, MKO γνωστής για την προσπάθεια δημιουργίας «δομής» στα Πάμφιλα)




Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ: