Συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο πανεπιστήμιο Αιγαίου από τον Γραμματέα της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ Α. Καρασαρίνη


Συγχαρητήρια επιστολή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Καρασαρίνη Ανδρέα


Σε μία πολύ δύσκολη χρονιά, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έμεινε όρθια, παρά το γεγονός ότι η εθνομηδενιστική Κυβέρνηση που έχουμε, έκανε τα πάντα για να διαλύσει την παιδεία.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ οφείλει να προτείνει κομβικές αλλαγές για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με την προοπτική να αλλάξει τα δεδομένα στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

Πολλά συγχαρητήρια στις Οργανώσεις του Αιγαίου (Μυτιλήνης-Χίου-Ρόδου-Σάμου) που ως άλλοι “ακρίτες” έφεραν μεγάλες νίκες για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ . Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της καρδιάς μου, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Μυτιλήνης, που με 71,4% και 703 ψήφους σάρωσε στην ακαδημαϊκή μονάδα της Μυτιλήνης.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εκπέμπει SOS, λόγω κυρίως του προσφυγικού και της οικονομικής κρίσης, οδηγώντας πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας να μη μένουν πλέον στο νησί. Αν συνδυάσει κανείς το γεγονός ότι δεν υπάρχουν παρουσίες στα μαθήματα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι οδηγούμαστε στο να μετατραπεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε εξεταστικό κέντρο. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με τις Πρυτανικές Αρχές, οφείλουν να ζητήσουν άμεσα τη στήριξη από την Κυβέρνηση με την προοπτική να ενισχυθεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι προβλέψεις για την επόμενη τριετία είναι ανησυχητικές με τον αριθμό των φοιτητών να φθίνει συνεχώς.

Συγχαρητήρια Γραμματέα Γιώργο Στρατηγέλλη για τον αγώνα που έδωσες και έφερες το μεγάλο ποσοστό του 71,4% για το νησί μας. Συγχαρητήρια στους Αν. Γραμματείς Φλώρα Μαλασίδη και Θανάση Οδατζόγλου για τη δική τους προσπάθεια, καθώς επίσης στη Γραμματεία και τους Υπευθύνους των τμημάτων.

Το γεγονός ότι η συνεργαζόμενη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά στη Λέσβο έλαβε μόνο 12 σταυρούς αποδεικνύει ότι ο καταληψίας Αλέξης δεν αποτελεί πρότυπο για τους νέους. (μάλλον δεν θα πρόλαβαν να ψηφίσουν γιατί θα ήταν στην εργασία τους, στις ΜΚΟ). Από τα αρνητικά των εκλογικών διαδικασιών είναι οι υπόνοιες χρηματισμού φοιτητών σε τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Μυτιλήνης, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους. Μόνο αίσθημα αηδίας και δυσωδίας δημιουργείται από τον απόηχο.

Είμαι σίγουρος ότι παλιοί συμφοιτητές μου, που έχουν διατελέσει στο παρελθόν Γραμματείς της τρίτης παράταξης και έχουν κριθεί για το ακέραιο της ηθικής τους, θα ήθελαν να κερδίσουν στα ίσια και μέσα από τον ιδεολογικό αγώνα μέσα στις σχολές τους. Τα προβλήματα των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου θέλουν ανθρώπους να συμμετέχουν στα μαθήματά τους, να προτείνουν λύσεις για τα ζητήματα και ενωμένοι να λειτουργούν υπέρ του φοιτητικού Συλλόγου. Οι εποχές του ’81 που κάποιοι εξασκούσαν «το επάγγελμα του συνδικαλιστή» παρήλθαν, οι οποίες στόχευαν στην ικανοποίηση του εγώ του «τοπάρχη» για την εξασφάλιση των απαιτούμενων ισορροπιών στα εσωτερικά του «Σοσιαλισμού».

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ψήφισαν: 1006
Έγκυρα: 984
Άκυρα: 22
Λευκά: 22
ΔΑΠ: 703 71,4%
ΠΚΣ: 142 14,4%
ΠΑΣΠ: 105 10,6%
ΕΑΑΚ 12

Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Καρασαρίνης Ανδρέας