Το μουσείο ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαριου Ισίδωρος Αρβανίτης γιορτάζει τη Διεθνή μέρα μουσείων

Γιορτάζοντας τη  Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Mουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης προσκαλεί τους επισκέπτες του σε μια διαδραστική εμπειρία ξενάγησης για όλες τις αισθήσεις στον Κόσμο του Ούζου.


Αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και παρουσιάζοντας νέες προσεγγίσεις στη διάδοση της μουσειακής εμπειρίας ο Κόσμος του Ούζου φιλοδοξεί να συμβάλει ενεργά στις διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού αναδεικνύοντας τον ρόλο του ούζου στον πολιτισμό και την κουλτούρα.

Tην Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ο Κόσμος του Ούζου θα είναι ανοιχτός από τις 10 το πρωί έως 3 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο αλλά και μικρά αφιερώματα στην γαστρονομική παράδοση της Λέσβου από τις 12:00-15:00.

Το Μουσείο Ούζου της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης που  βραβεύτηκε  από το trip advisor για τις σταθερά εξαιρετικές κριτικές των επισκεπτών του, υποδέχεται και φιλοξενεί τους επισκέπτες του σε διευρυμένο θερινό ωράριο από Τρίτη έως και Σάββατο για να μυήσει στα μυστικά του ούζου. Μουσειακά αντικείμενα, αυθεντικά εργαλεία απόσταξης ταξιδεύουν τους επισκέπτες στην ιστορία του εθνικού μας ποτού ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της απόσταξης στους 18 μικρούς χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, να  αγγίξουν τα συστατικά του Ούζου Πλωμαρίου, όπως το ξακουστό γλυκάνισο του Λισβορίου αλλά και να γευθούν την παραδοσιακή γεύση του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, μέσα από δοκιμές γευσιγνωσίας.


Μία ξεχωριστή εμπειρία για όλες τις αισθήσεις σας περιμένει
στον «Κόσμο του Ούζου». Ζήστε την!

Ώρες Λειτουργίας

Απρίλιος-Οκτώβριος: Τρίτη-Σάββατο 10:00-15:00

Είσοδος: 2 ευρώ. 

Ξεναγήσεις για άνω των 20 ατόμων κατόπιν συνεννόησης

Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Κάμπος Πλαγιάς, Πλωμάρι Λέσβου
Τηλ.: 22520 31450