Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική ημερίδα για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Λέσβου

Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018


Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λέσβου σε  συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο κ. Χρήστο Χατζηλία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β, Αιγαίου πραγματοποίησε επιμορφωτική ημερίδα με  θέμα: «Πολύτροπη Γλώσσα. Ένα ψηφιακό έργο για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο» με εισηγήτριες  τις φιλολόγους  Άβρα Αυδή και  Τζένη Καραβίτη, μέλη της Ομάδας «Δημιουργική Έκφραση».

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας οι δυο εισηγήτριες με πολύ παραστατικό και κατατοπιστικό τρόπο παρουσίασαν την εκπαιδευτική  ιστοσελίδα «Πολύτροπη Γλώσσα». Στην συνέχεια ανέπτυξαν τρόπους αξιοποίησής της στην διδακτική πράξη και στο μάθημα της Γλώσσας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο δίνοντας μια σειρά από διδακτικές προτάσεις.

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε σεμιναριακό εργαστήριο με θέμα: «Σιωπές στη ζωή και στο θέατρο. Ανιχνεύοντας ένα μονόπρακτο του Πίντερ γράφουμε και παίζουμε διαλόγους».