ΝΟΔΕ Λέσβου: «Η κυβέρνηση μετέτρεψε την Λέσβο σε μία φυλακή ανθρώπινων ψυχών- Δομές μεταναστών ξεφυτρώνουν καθημερινά»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. αποδεικνύεται καθημερινά ότι είναι επικίνδυνη για τον εθνικά ευαίσθητο χώρο του Βορείου Αιγαίου.

Ενώ μας υπόσχονται μείωση του αριθμού των μεταναστών – προσφύγων στο νησί μας, δημιουργούν σχεδόν καθημερινά νέες δομές φιλοξενίας ακόμα και μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Μυτιλήνης:

Συνεχείς επεκτάσεις του hot spot της Μόριας και επίδειξη αδιαφορίας για τους κατοίκους των γειτονικών χωριών και κυρίως της Μόριας!

Επεκτάσεις και μονιμοποίηση στο hot spot του Καρά-Τεπέ, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής. Ο χώρος αυτός ανήκει στο Δήμο Λέσβου, εκεί μάλιστα προβλεπόταν να γίνει το νέο κολυμβητήριο.

Η παραχώρηση του σε Μ.Κ.Ο. από τη Δημοτική Αρχή -παρά την αντίθετη άποψη της αντιπολίτευσης- έληξε στις 31-12-2016 και υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απελευθέρωση του χώρου αυτού. Αλήθεια χωρίς την ύπαρξη κάποιας παραχώρησης, χώρος που ανήκει  στους πολίτες της Λέσβου, πως κατέχεται και λειτουργεί ως hot spot από Μ.Κ.Ο. ;

Δομές φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων  ξεφυτρώνουν καθημερινά μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Μυτιλήνης και των γύρω χωριών, από Μ.Κ.Ο. που μισθώνουν ακίνητα. 

Τώρα έχουμε και νέες δομές, με επέκταση της δομής φιλοξενίας  του ΠΙΚΠΑ στον παραλιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο και με νέες δομές φιλοξενίας στη Λάρσο και στη Συκαμιά.

Είναι επικίνδυνοι!!

Η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της στη Λέσβο, έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν το νησί μας σε μία φυλακή ανθρώπινων ψυχών, αδιαφορώντας για την αλλοίωση του πληθυσμού και τα οικονομικά και Εθνικά προβλήματα που προκαλεί αυτό.

Τα χρήματα είναι πολλά!!

Μόνο που οι κάτοικοι της Λέσβου δεν τα βλέπουν παρά μόνο σε υποσχέσεις και θα το νιώσουν καλά με την αύξηση του Φ.Π.Α. σε ένα μήνα περίπου από τώρα.

Οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρες:

Φύλαξη των συνόρων.

Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με τη μετακίνηση των μεταναστών – προσφύγων στη ηπειρωτική χώρα.

Τη γρήγορη εξέταση των αιτήσεων ασύλου και την επαναπροώθηση όσων δεν δικαιούνται άσυλο στη Τουρκία. 

Κλειστά κέντρα φιλοξενίας.
                                   
Ο Πρόεδρος
της ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου
Στρατής Καραγεωργίου