Ένωση συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Λέσβου «Δεν συμμετέχουμε στην συζήτηση με τον υπουργό παιδείας…»

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε μετά από συζήτηση και  με γνώμονα το γενικό καλό του νησιού μας να  συμμετέχει σύσσωμο στις κινητοποιήσεις όλων των φορέων της Λέσβου για το μεταναστευτικό και το Φ.Π.Α .

Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων δεν θα παραστεί στις  εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου αύριο 3 Μάιου 2018. Όπως γνωρίζεται υπήρξε συνάντηση του Δ.Σ. ,πριν από μερικές μέρες με τους διοργανωτές του συνεδρίου όπου τους θέσαμε επί τάπητος τα προβλήματα που απασχολούν την μαθητική κοινότητα στο νησί μας καθώς και αποστολή –μέσω email που μας έδωσαν – όλων των ερωτημάτων ,αιτημάτων και προτάσεων της Ένωσης πάνω στα σημαντικά θέματα της παιδείας όπως την παράτασης της ποσόστωσης για ένα ακόμα έτος , την δίκαιη εφαρμογή του ειδικού ποσοστού για την εισαγωγή τους στις στρατιωτικές σχολές και στα σώματα ασφαλείας των υποψηφίων του σχολικού έτους 2016-2017 ,την διατήρηση του περυσινού βαθμολογικού κέντρου κ.λπ.

Θα ακολουθήσουν βέβαια και μία σειρά εγγράφων ,τα οποία έχουμε ήδη συντάξει ,που θα αποσταλούν μετά την λήξη του συνεδρίου για τα ανωτέρω φλέγοντα θέματα .
Το Δ.Σ. της Ένωσης όπως απέδειξε μέχρι τώρα ότι θα συνεχίσει να εργάζεται και να απαιτεί για τα παιδιά μας σωστή παιδεία καλές συνθήκες μάθησης και ισονομία .

                                                 Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Καρέκος Παναγιώτης
Καρίπης Παναγιώτης