«Μπανανες του Πνεύματος….»| Διαβάστε τις σημερινές μπανάνες στην Μαϊμού του αθλητισμού της Λέσβου

Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…

Πνευματικές μπανάνες σήμερα σας έχω. Γιόρτασε το πνεύμα μας, ξεκουράστηκε και είναι έτοιμο για…πούλημα. Εξού και η φράση πουλάει πνεύμα. Για πάμε…

+ Μην περιμένετε Ψυρρόπουλο στον Αιολικό. Είναι λίγο ακριβός για τα δεδομένα της ομάδας και δεν προβλέπεται να έρθει. Βέβαια ακόμη είναι νωρίς να συζητάμε για προπονητές αφού ακόμη δεν ξέρουμε σε τι όμιλο θα παίξει η ομάδα, τι στόχους θα έχει κτλ. Ο Πρόεδρος βέβαια κάνει μεταγραφές, κλείνει από τώρα παίκτες για να μην του φύγουν και θα ναι έτοιμος όταν θα ρθει η ώρα να φέρει προπονητή.

+ Στον Διαγόρα το χουν σίγουρο πως η ομάδα θα παίξει Γ Εθνική και λιάζεται στις παραλίες ο ΤΟΜ περιμένοντας τα χαρμόσυνα. Μπορεί ο Σταύρος να είπε άλλα στην Συνέλευση του Αιολικού αλλά ο καραφλός έχει ανοικτή γραμμή με τις άλλες ομάδες και είναι αισιόδοξος. Τώρα ποιος από τις δυο πλευρές τον δουλεύει θα φανεί σε λίγο καιρό.

+ Πάμε και στον Αίγειρο. Καταρχήν θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στην ομάδα για την άνοδο που την δικαιούνταν δείχνοντας σταθερότητα και στα μπαράζ και στους δυο τελικούς. Άκουσα μια δήλωση του Βάλεση προχθές που έλεγε πως ο στόχος που είχε όταν ανέλαβε ήταν η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα, να ανέβει κατηγορία και να φτιάξει ακαδημίες. Και ομολογώ πως τα πέτυχε και τα τρία. Και επειδή μαρέσει να είμαι δίκαιος άνθρωπος, κρίνεται ως απολύτως επιτυχημένος. Πάμε παρακάτω…

+ Η εικόνα που είχε το παιχνίδι του Αιγείρου με τον Διαγόρα δεν είναι για Γ Εθνική. Ούτε 30-40 άνθρωποι δεν ήταν από τον Αίγειρο. Αυτό βέβαια επιβεβαιώνει τα όσα λέμε εδώ και καιρό πως ο Μπότης είναι μόνος εντελώς και θα πρέπει να ξέρει πως αν κατεβεί και μόνος θα βάλει τα λεφτά και έσοδα δεν θα έχει από πουθενά.

+ Και επειδή ξέρω πως μέσα στην εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον Ψαρρόπουλο και τον Γρυπιώτη για να τα βάλουν κάτω και οι τρεις και να δουν τι και πως, να ξέρει ο Μπότης πως από αυτά που θα ακούσει ή θα του υποσχεθούν δεν θα γίνουν ούτε τα μισά. Τα λέω τώρα εγώ γιατί έτσι γίνεται πάντα και το πιο εύκολο αν δεν ξέρεις είναι να πέσεις στη παγίδα των υποσχέσεων και μετά να κρατάς τα κεφάλια σου.

+ Στα τοπικά δεν υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ακόμη γιατί απλά δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η μοναδική ομάδα που κινείται είναι η …Ηφαιστία. Ο Ευαγγελιδάκης πήγε φαντάρος στην Λήμνο και δεν αποκλείεται να μείνει να παίξει εκεί, ο Μαρουκάκης επιστρέφει μαθαίνουμε, ήδη κάποιοι παίκτες μεγαλύτερων κατηγοριών έχουν κλείσει και το Κοντοπούλι φέτος δείχνει ότι δεν θα παίζεται.



+ Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο πρωταθλητής στην Λέσβο πολύ δύσκολα (θεωρητικά μιλώντας ακόμη) θα μπορέσει να ανέβει στην Γ Εθνική γιατί φέτος έχουμε και μπαράζ με τους άλλους πρωταθλητές του Αιγαίου. Οπότε δεν βλέπω κάποιον διαθέσιμο να ρίξει φέτος χρήμα για να ανέβει.

+ Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν θα γίνουν μεταγραφές κτλ. Απλά τα μπάτζετ θα είναι μαζεμένα. Κάποιοι ήδη αυτοπροτείνονται μαθαίνω και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν ομάδα, έστω και ως βοηθοί. Βέβαια το βιογραφικό τους είναι μεγάλο αλλά δεν αρκεί…

+ Το ραντεβού πάντως έχει κλειστεί για αύριο στην Αθήνα. Αν ο Πρόεδρος τα βρει με τον προπονητή ψάξτε για τον δεύτερο …

+ Ωραίος όπως έμαθα ο τελικός των Νέων αν και δεν τον παρακολούθησα, αφού εκείνη την ώρα διεξάγονταν και ο τελικός στο μπάσκετ ανδρών. Βέβαια και πάλι 2-3 ανόητοι και «ηλίθιοι» γονείς έκαναν τα δικά τους και αμαύρωσαν τον τελικό, αφού αντί μετά να συζητάμε για το αγωνιστικό κομμάτι συζητάγαμε για το ξύλο που έπεσε στην κερκίδα. Επειδή δεν ήμουν παρών δεν θα μπω σε λεπτομέρειες του περιστατικού αν και έχω μιλήσει με αρκετό κόσμο που ήταν παρών και έχω κατασταλάξει για το ποιος ευθύνεται. Αλλά επειδή ήταν εκεί πολλοί από το ΔΣ της ΕΠΣΛ, επειδή υπάρχει κάμερα που έχει καταγράψει το περιστατικό και επειδή υπήρχαν και μάρτυρες, ας καλέσει η ΕΠΣΛ αυτούς που έκαναν το επεισόδιο και ας πάρει μέτρα. Ο νέος αθλητικός νόμος έχει αυστηρές ποινές και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ. Μπορεί να είμαστε μικρή κοινωνία και να γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αλλά όταν κάποιοι το εκμεταλλεύονται αυτό και βιοπραγούν μπροστά μάλιστα σε παιδιά τότε θα πρέπει να τιμωρούνται. Και ειδικά όταν δεν είναι η πρώτη φορά που το πράττουν. Αυτά και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

+ Μου έστειλαν μια φωτογραφία με το παρακάτω σχόλιο και μου ζήτησαν να την δημοσιεύσω:

«Οι δυο προπονητές του Οδυσσέα Ελύτη με τον υπεύθυνο της ακαδημίας Παράσχο Λάσκαρη ο οποίος είναι υπάλληλος της ΕΠΣΛ, ενώ ο ένας εκ των δυο προπονητών του Οδυσσέα είναι και προπονητής στην Μικτή Λέσβου Νέων. Προχθές στον τελικό οι 8 από τους 11 που αγωνίζονταν με τον Οδυσσέα Ελύτη στον τελικό αγωνίζονται και στην Μικτή Λέσβου. Την ίδια ώρα από τον φιναλίστ Αρίων δεν έχει κληθεί στην Μικτή Νέων ούτε ΕΝΑΣ ποδοσφαιριστής».

Δεν μπορώ να μην συμφωνήσω με τα παραπάνω και να μην σημειώσω πως η γυναίκα του Καίσαρα ακόμα και να είναι τίμια, που δεν αμφιβάλλω ότι είναι, πρέπει να το δείχνει…

+ Είχαμε και τελικό μπάσκετ το Σάββατο με την Γέρα να παίρνει τον τίτλο όπως αναμένονταν. Θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα αλλά αν πάει έτσι στα μπαράζ θα διασυρθεί. Η εικόνα της αγωνιστικά είναι τραγική για το επίπεδο που θα παλέψει για να ανεβεί.

+ Μετά το παιχνίδι παραιτήθηκε και ο Στρατής Αλμπάνης από τον πάγκο της Γέρας, επικαλούμενος λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας. Θα μου επιτρέψει ο φίλος Στρατής να του πω πως εδώ είναι λάθος. Γιατί η παραίτηση του δεν έχει να κάνει με το μπάσκετ και την Γέρα, αλλά για το βόλει και το γεγονός πως ο πρόεδρος της Γέρας Βασίλης Ανδριώτης, είναι μέλος στην νέα τοπική του βόλει, εκτοπίζοντας τον επί σειρά ετών Πρόεδρο Τάκη Βουβούλη ο οποίος είναι πεθερός του. Δεν ξέρω αν ο Ανδριώτης «έφαγε» όπως θεωρεί ο Στρατής τον πεθερό του από το βόλει, αλλά δεν μπορώ να μπω και στα οικογενειακά κανενός. Απλά θεωρώ ότι ή παραιτείσαι εκείνη την στιγμή που συμβαίνει το γεγονός που σε ενοχλεί, ή το κάνεις μετά τα μπαράζ ανόδου.

+ Και μιας και αναφερθήκαμε στο μπάσκετ, φαντάζομαι θα είδατε τι γίνεται δίπλα απ το Κλειστό, με τις σκηνές που έστησαν για τους Κουρδους μετανάστες. Επειδή αυτό θα είναι μόνιμο και δεν νομίζω πως μπορεί να φύγουν από εκεί πια όσοι εγκατασταθούν, το Κλειστό τελειώνει σιγά – σιγά και οι λόγοι είναι προφανείς. Για αυτό, μην κάνετε τον κόπο και ρίξετε 350 χιλιάδες που σκέφτεστε για «λίφτινγκ» γιατί θα πάνε και αυτά χαμένα. Βρείτε και άλλα και κάντε ένα Κλειστό αλλού.



+ Παραιτήθηκαν οι αντιδήμαρχοι στο Δήμο. Λες Νίκο μου να μην προλάβεις να ολοκληρώσεις το κολυμβητήριο? Καταστροφή… Τις δηλώσεις σας πάντως τις κρατάω όλες και θα βγουν σε ενάμιση χρόνο από σήμερα. Προεκλογικά. Και τις δικές σου Νίκο μου, και του Μιχάλη μας και του Δημήτρη μας. Και του καινούργιου που θα ρθει στο Νομικό…

+ Ώρα είναι παίδες και έχουμε και απεργία αύριο. Δεν την βάλατε τουλάχιστον σήμερα να κάνουμε πενθήμερη. Δε βαριέσαι…


Κάθε Τρίτη η Μαϊμού που αγαπήσατε, η Μαϊμού που αποκαλύπτει πολλά… θα εμφανίζεται στην οθόνη σας…… Μια αποκλειστική συνεργασία του LesvosPost…


Για όσους θέλετε να μας στείλετε τις «μπανάνες» σας, τα παράπονα σας και τις ενστάσεις σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο tsitos76@yahoo.gr.