Παραίτηση Βερρου από την Αντιδημαρχια Καλλονής- Σε τεντωμένο σχοινί η παράταξη Γαληνού

Με δήλωση του στο προσωπικό του προφίλ του facebook ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βερρος δήλωσε ότι παραιτείτε από τα καθήκοντα του ως αντιδήμαρχος Καλλονής..

Στην μακροσκελή δήλωση του στο τέλος αναφέρει «Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για σχεδόν 4 χρόνια και ελπίζω να παραδίδω τις Δ. Ε σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τις παρέλαβα, πράγμα που αν ισχύει δεν είναι μόνο προσωπική επιτυχία αλλά αποτέλεσμα καλής συνεργασίας με πολλούς.»

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα υπήρξε και κόντρα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις όπου μέλη του τοπικού συμβουλίου Καλλονής μεταξύ των οποίων και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας , κατηγορούν τον πρόεδρο  της δημοτικής ενότητας για αυταρχική συμπεριφορά  και καλούν τον δήμαρχο να επισκεφθεί την Καλλονή και να συγκαλέσει έκτακτο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας



Όλα αυτά πρέπει κάποιος να τα εξετάσει υπό το πρισμα της έντασης και επικράτησης εξουσιών που έχει δημιουργηθεί την τελευταία περίοδο μεταξύ του αντιδημάρχου Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρου  και του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού.

Οι εκλογές όμως θα γίνουν σε 1,5 χρόνο, και το σίγουρο έιναι ότι όλη αυτή η ένταση αποβαίνει εις βάρος των δημοτών.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλη την δήλωση του κ Βερρου που μένει να δούμε αν τελικά ισχύει και τι θα πει ο Δήμαρχος καθώς μέσα σε λίγες ημέρες φεύγουν 2 αντιδήμαρχοι από την Βόρεια Λέσβο. Την αρχή την έκανε ο αντιδήμαρχος Ερεσού κ Ρουσης μετά την καθαίρεση του από τον ίδιο τον Δήμαρχο Λεσβου.

«Πάντα πίστευα ότι όποιος ασχολείται με την αυτοδιοίκηση είναι απλά ένας εργάτης στην υπηρεσία του δημότη. Κι αυτό γιατί η αυτοδιοίκηση δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να ξεδιπλώσει κάποιος τις "ηγετικές" του ικανότητες, να δρα σαν δύναμη καταστολής που επιβάλλει τον νόμο και την τάξη, να λύσει τα υπαρξιακά του προβλήματα θεωρώντας οτι δια της ψήφου τους οι πολίτες του αναγνώρισαν το αλάθητο και του έδωσαν την απόλυτη εξουσία επί εμψυχων και αψυχων και γενικότερα δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για να βγάλει κάποιος τα απωθημένα του και να πραγματοποιήσει τις ονειρωξεις του. Είναι απλά ένας εργάτης που πρέπει να προσπαθεί συνεχώς ωστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών, να παρέμβει όπου μπορεί προς ωφελος τους, να σχεδιάσει και να προτείνει δράσεις που σε βάθος χρόνου θα έχουν θετικά αποτελέσματα και να κάνει πιο ελκυστική την περιοχή ευθύνης του. Πρέπει επίσης να ξέρει πότε η παρουσία του σε θέσεις ευθύνης μάλλον βλάπτει παρά ωφελεί. Θεωρώ ότι μετά το γνωστό γεγονός της μηνυτήριας αναφοράς η παρουσία μου πλέον μάλλον βλάπτει. Βλάπτουν τα συνεχή πρωτοσέλιδα του τύπου, τα σενάρια για σύσταση συμμορίας, τα "αντάρτικα του βορρά" , τα ύπουλα χτυπήματα, η προσπάθεια απαξίωσης από κάποιους - ευτυχώς ελαχιστους-σφουγγοκωλαριους, η τιμωρία τέλος ανθρώπων που δεν φταίνε. Βλάπτουν, κουράζουν και αποπροσανατολιζουν τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα,βλάπτουν την εικόνα του τόπου γενικά γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι οι εκλεγμένοι πρέπει να δίνουν το παράδειγμα πρωτίστως. Δεν επιθυμώ την συνέχεια της "Καλλονιαδας", δεν θα μου λείψουν τα πρωτοσέλιδα και εννοείται ότι δεν θα μου λείψουν και κάποιοι-πάλι ευτυχώς ελάχιστοι-άσπονδοι φίλοι. Θεωρώντας λοιπόν τον εαυτό μου μέρος του προβλήματος - άσχετα με τον βαθμό συμμετοχής μου σε αυτο-θέτω την παραίτησή μου από την θέση του Αντιδήμαρχου των Δ. Ε Καλλονής - Πέτρας και Μήθυμνας, στην διάθεση του Δημάρχου, ώστε η κατάσταση να εξομαλυνθεί και να μπορέσει έτσι απρόσκοπτα η δημοτική αρχή να επιτελέσει το έργο της. Ευχαριστώ εκ των προτέρων τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε για σχεδόν 4 χρόνια και ελπίζω να παραδίδω τις Δ. Ε σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που τις παρέλαβα, πράγμα που αν ισχύει δεν είναι μόνο προσωπική επιτυχία αλλά αποτέλεσμα καλής συνεργασίας με πολλούς. Αυτό βέβαια θα το κρίνουν οι πολίτες.»