Γενική απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου


Γενική απεργία και στάσεις εργασίας: Ποιοι βάζουν "λουκέτο" στις 30 και 31 Μαΐου
Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης στην πλατεία Κλαυθμώνος εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. “Δεμένα” τα καράβια


Με κινητοποιήσεις μας αφήνει ο Μάιος καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και τα σωματεία των εργαζομένων εξήγγειλαν απεργία για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.

Τσ πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια στις 30 του μηνός με την ΠΝΟ να συμμετέχει στην απεργία. Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι: “«Η διάλυση του ΝΑΤ και η αρπαγή κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, οι φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές καθώς και οι νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς όσο και στα κατώτερα πληρώματα και η επιχειρούμενη με κάθε τρόπο και μέσο προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου μας, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη αδιέξοδη και ανάλγητη συμπεριφορά της Κυβέρνησης και των Δανειστών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές.

Η ΠΝΟ ενώνει την φωνή της και τις δυνάμεις της με το σύνολο των λοιπών εργαζομένων και συνταξιούχων όλης της Χώρας και βροντοφωνάζει: Φτάνει πια. Κάτω τα χέρια από τους ναυτεργάτες και τα κεκτημένα του κλάδου.
Καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια.

Η συμμετοχή όλων μας στην νέα απεργιακή μας κινητοποίηση είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε”.

Ανακοινώσεις:

Γενική Απεργία Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει στη 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 σε συντονισμό με άλλες συνδικαλιστικές, επαγγελματικές και επιστημονικές ενώσεις (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΔΣΑ, ΤΕΕ, ΟΕΕ, ΠΙΣ, ΠΦΣ, ΑΓΣΣΕ), ενάντια στη ΛΙΤΟΤΗΤΑ, την ΑΝΕΡΓΙΑ και την ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν μαζικά σε αυτήν, με αιτήματα αιχμής:
Αυξήσεις στους μισθούς μας, έτσι ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Υπολογισμό της διετίας 16-17, για τη μισθολογική εξέλιξη. Καμία αλλαγή στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) για το ασφαλιστικό, που μειώνει τις συντάξεις μέχρι 40%.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Λέμε όχι στη φοροληστεία. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.

Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Θα καταργήσουμε στην πράξη την τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας.

Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α Ν. 4369/2016) για την αξιολόγηση. Συνέχιση της απεργίας – αποχής και το 2018.

Μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις, μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και ιδιαίτερα στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ασφαλιστικών Ταμείων, των Περιφερειών κλπ.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018
Απεργιακή Συγκέντρωση
Στα Κεντρικά Λύκεια 11:00 π.μ.
ΝΤ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Η Κυβέρνηση, μαζί με τα άλλα αστικά κόμματα, τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, μαζί με τον ΣΕΒ και τα άλλα αστικά επιτελεία, επιστρατεύοντας ξανά την προκλητική τους προπαγάνδα της  ‘’δίκαιης  ανάπτυξης’’, προσπαθούν  μέσω υποσχέσεων για επενδύσεις και αναπτυξιακά προγράμματα, να παραπλανήσουν  το λαό και να κρύψουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας. Έτσι καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να δείξουν ανοχή σε παλιά και νέα μέτρα και να δώσουν τη συναίνεσή τους στα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης, τα οποία παρουσιάζουν ως «τα τελευταία», αλλά όλοι ξέρουμε ότι  ήδη έχουν συμφωνήσει τα επόμενα.

Το θράσος τους δεν έχει όρια, όλα αυτά τα λένε την ώρα που αυξάνουν την ένταση της εκμετάλλευσης εναντίων του λαού,  ετοιμάζουν νέα χτυπήματα στις Συλλογικές Συμβάσεις και στους μισθούς, έρχεται νέα μείωση  του αφορολόγητου και των συντάξεων. Καταργούν το μειωμένο συντελεστή στο ΦΠΑ στα νησιά, δίνοντας το ‘τυράκι’ του μεταφορικού ισοδύναμου. Πραγματικά τα  ψέματά τους δεν έχουν τελειωμό. Δεν διστάζουν να βάλουν χέρι και στην λαϊκή κατοικία, μιας και από 1 Μαΐου  ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Όλα αυτά  πάνε πακέτο με μέτρα που τσακίζουν Υγεία - Πρόνοια.

Αυτή την ‘δίκαιη ανάπτυξη’ που μας λένε, οι εργαζόμενοι του κλάδου την βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας. Απαίτηση τους είναι η δουλειά χωρίς δικαιώματα. Να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, με μισθούς πείνας.

Φτάνει πια δεν πρέπει να τους πιστέψουμε!

Απ’ αυτήν την ανάπτυξη μόνοι κερδισμένοι θα είναι τα μονοπώλια και το κεφάλαιο, δεν πρόκειται να σταματήσει η απλήρωτη εργασία, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, οι κάθε είδους ατομικές συμβάσεις, οι συμβάσεις μια μέρας,   οι δοκιμαστικές περίοδοι χωρίς δικαιώματα σε πολυκαταστήματα και σουπερ μάρκετ, τα κακοπληρωμένα ωρομίσθια, οι  εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες, η συνεχής εναλλαγή βάρδιας, οι τετράωροι που δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα αλλά πληρώνονται και ασφαλίζονται για λιγότερο.…

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί όλα τα μέλη της, όλους τους εργαζόμενους να μην συμβιβαστούν, να μην απογοητευτούν, αλλά να οργανώσουν τον αγώνα τους και να δώσουν μαχητική απάντηση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης.

Καλούμε όλους εσάς να  έρθετε στην συνεδρίαση του σωματείου μας, το Σάββατο 26 Μαΐου στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου (Δαβάκη και Βαλαωρίτου Γωνία). Για συζήτηση και καλύτερη οργάνωση - συντονισμό της δράσης μας. Γιατί για  εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης! Να αγωνιστούμε και να παλέψουμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας.

Καλούμε όλους εσάς να κάνετε  το βήμα, να μπείτε  μπροστά στον αγώνα για μια ζωή με  δικαιώματα. Να δώσουμε  όλοι μαζί  μέσα από το Σωματείο,  την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο. Να δείξουμε με την συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία στις 30 Μαΐου στις 11:30 το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ότι αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να αγωνιστούμε :
·               ενάντια στη Φοροληστεία, για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης
·               να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και όλα τα χαράτσια
·               Για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
·               Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί, αντιλαϊκοί νόμοι και των 3 μνημονίων.
·               Για επαναφορά και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
·               Για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
Δεν Υποχωρούμε!
Δεν υποστέλλουμε τον Αγώνα μας
Αγώνας - οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                      
          ΟΤΑ  ΛΕΣΒΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018

   Για οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια συνεχίζεται η αγαστή και στενή συνεργασία δανειστών και Ελληνικών κυβερνήσεων και η εφαρμογή σκληρής λιτότητας με θύματα τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους και τον Ελληνικό λαό γενικότερα.

        Οκτώ (8) χρόνια σκληρών μνημονιακών μέτρων που έχουν εξαθλιώσει τους Πολίτες αυτής της Χώρας με πρόσχημα τις δήθεν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και την περίφημη ανάπτυξη. Με νέο πακέτο μέτρων, ακραίας νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις επιθέσεις τους, εξαθλιώνοντας ακόμη περισσότερο τους Πολίτες, αδιαφορώντας προκλητικά για τις νέες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

        Η επερχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, οι επερχόμενες μειώσεις στο αφορολόγητο μέχρι την οριστική κατάργησή του,  η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολογίας στα νησιά του Αιγαίου, είναι μερικά μόνο από τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης που θα εφαρμοστούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

        Η αυξανόμενη εφαρμογή νέων ελαστικών μορφών εργασίας υποβαθμίζει περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργεί νέες γενιές συμβασιούχων χωρίς τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα. Η πολιτική ομηρεία και η κομματική χειραγώγηση είναι ο απώτερος στόχος αυτών των πολιτικών.

        Η δραματική αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των εργασιακών ασθενειών, ιδιαίτερα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κόστος ανθρώπινες ζωές, δείχνει την πλήρη απαξίωση της κυβέρνησης και των Δημάρχων αλλά και των πολιτικών αδιαφορίας για τις συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους εργασίας καθώς και την υπερεργασία που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού και της έλλειψης υλικοτεχνικής υποδομής και των απαραίτητων μέσων για την εκτέλεση των καθηκόντων των εργαζομένων. 

        Η προσχηματική αξιολόγηση με ξεκάθαρο τιμωρητικό χαρακτήρα σε συνδυασμό με την απεργοσπαστική «ντροπολογία Γεροβασίλη», αποδεικνύουν περίτρανα τις προθέσεις της συγκυβέρνησης να εφαρμόσει μια πελατειακή λογική με στόχο την πολιτική και κομματική χειραγώγηση των Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων.

             Η τροποποίηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του «Προγράμματος Καλλικράτης» με το νέο πρόγραμμα «Κλεισθένης 1», όπως παρουσιάστηκε πρόσφατα από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, έχει ως «σημαία» των αλλαγών την εφαρμογή της απλής αναλογικής ως το εκλογικό σύστημα διενέργειας των Αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά στην ουσία δεν επιλύει τα χρόνια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σε αυτή ενώ υποκρύπτει σημαντικές αλλαγές  που σκοπίμως αποσιωπούνται καθώς δρομολογούν νέες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης Δημοτικών αρμοδιοτήτων και Υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο γενικότερα, κάτω από αυτές τις πολιτικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται, μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει και να ασκήσει το δικό του ανεξάρτητο, διεκδικητικό, αγωνιστικό του ρόλο.
        Οι στοχευμένες επιθέσεις της κυβέρνησης, κατόπιν εντολής των δανειστών, σε όλους τους Τομείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μόνο στόχο είχαν και έχουν την αποπληρωμή ενός δυσθεώρητου χρέους, το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, την διάλυση των Κοινωνικών κατακτήσεων και του Κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα των Δημοσίων αγαθών και την απόλυση εργαζομένων!!!
.
      Απέναντι σε όλα αυτά οφείλουμε να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωτικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά όρθιοι, να συνεχίσουμε δυναμικά τον αγώνα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν τα μνημόνια.

        Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια, θα σηματοδοτήσει την συνέχιση του επίπονου και διαρκή αγώνα των εργαζομένων για την τελική ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ-ΡΗΞΗ με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Όλοι και όλες στην απεργία στις 30 Μάη!

Συγκέντρωση στις 11.30 στην πλ.Σαπφούς.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας!

Στέλνουμε το μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους, για τα συμφέροντα τους τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση των απωλειών μας, να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Να γυρίσουμε την πλάτη στα νέα παραμύθια για το "τέλος των μνημονίων" και τη "δίκαιη ανάπτυξη". Οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί "μεταμνημονιακής" εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους, που παρουσίασαν και στο αναπτυξιακό συνέδριο βορείου Αιγαίου, εδώ στο νησί μας, θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας, θα είναι ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων.
Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής - λαϊκής κατοικίας. Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξανά-επιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.

Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!
Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν' αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο.Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο. 

Θύματα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων είναι οι λαοί που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους, είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες στα hot spots. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες αφού συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς, ενισχύει τον διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών αφού προωθεί και υλοποιεί την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στους κατοίκους των νησιών αφού δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας για τους κατοίκους της περιοχής γύρω από τα hot spot και δεν έχει δοθεί καμιά αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν γίνει.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει!
 Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης!
 Την στιγμή που ο λαός μας στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο, με χιλιάδες εργαζόμενους σε 4ωρα, σε κακοπληρωμένα 5μηνα προγράμματα, με τον σφαγιασμό του πρωτογενή τομέα παραγωγής φορολογώντας κάθε φτωχό αγρότη από το πρώτο ευρώ, με τους συνταξιούχους να έχουν δει τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια στις συντάξεις τους ενώ ετοιμάζονται νέες ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις το επόμενο διάστημα, την ίδια αυτή στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να δώσει άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στους κατοίκους των νησιών με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου. Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών, κατακτήθηκε ύστερα από αγώνες για ν’ αντισταθμίσει το αυξημένο μεταφορικό κόστος, για να μην απομονωθούν και άλλο τα νησιά μας εξ αιτίας της μεγαλύτερης ακρίβειας, για να βοηθηθούν κάπως οι κάτοικοι των νησιών μας να παραμένουν σ’ αυτά.

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις υποσχέσεις τους, από την ανάπτυξη τους.  Χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που ματώνουν το λαό, ενάντια στις βλέψεις και αξιώσεις των καπιταλιστών. Να απομονώσουν εδώ και τώρα τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, να γυρίσουν τις πλάτες στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, επαναφορά του στα νησιά που αυξήθηκε
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και των μεταναστών από το νησί μας και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Πάλη ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και από τη χώρα. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.