Στα όριά της η Λέσβος: Έγγραφο της 98 ΑΔΤΕ αποδεικνύει τη ραγδαία αύξηση των μεταναστών (PICS)

Σύμφωνα με απόφαση της 98ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Άρχιπελάγους, αυξάνεται το μέγιστο όριο σιτιζομένων «λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών»

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Λέσβος από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών τη στιγμή που το νησί ετοιμάζεται να υποδεχτεί με κινητοποιήσεις τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Πέμπτη στο πλαίσιο του 14ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου. Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι «όλα είναι υπό έλεγχο» στο μεταναστευτικό η εικόνα ειδικά στην Λέσβο δείχνει να ξεφεύγει από τα όρια.Αποκαλυπτικό της κατάστασης, που έχει δημιουργηθεί στο νησί παραμονές της επίσκεψης του κ. Τσίπρα, είναι το έγγραφο της 98ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Άρχιπελάγους', που παρουσιάζει το “protothema.gr”. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του διοικητή της 98 ΑΔΤΕ, υποστράτηγου Σταύρου Τσερπέ της 26ης Απριλίου 2018, τροποιήθηκε η σύμβαση για το μέγιστο αριθμό σιτιζόμενων μεταναστών «λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών».

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση: «Εγκρίνουμε την τροποποίηση της (στ)σχετικής σύμβασης, όσον αφορά το μέγιστο αριθμό σιτιζόμενων και τον χρόνο ισχύος της, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής(ΚΕ.Π.Υ)/Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης(Κ.Υ.Τ) Προσφύγων και Μεταναστών, Στρατόπεδο 'ΠΑΡΑΔΕΛΛΗ' Νήσου Λέσβου, από 7.000 σε 7.500 άτομα, καθώς και τον χρόνο ισχύος από 12 σε 11 ημέρες(ήτοι έως και 02 Μαϊου 2018), εντός της διατιθέμενης, με το (γ)σχετικό, πίστωσης, λόγω αύξησης των μεταναστευτικών ροών”. Το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιείται τόσο στη Διεύθυνση Υποστήριξης και Διοικητικής Μέριμνας του Γενικού Επιτελείου Στρατού όσο και στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων(ΑΣΔΕΝ).

Πηγή www.protothema.gr