Η Λέσβος «φλεγόταν» και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε φιέστα στην Γ.Γ Αιγαίου- 80 νεαροί αμαύρωσαν την συγκέντρωση χιλιάδων κατοίκων (Pics, vid)

Για 80 νεαρά άτομα από 20 ετών και κάτω έφαγαν δακρυγόνα παιδιά, ηλικιωμένοι, οικογενειάρχες ακόμα και ιερείς….

Γραφεί ο δημοσιογράφος και Δ/ντης του LesvosPost Στεφάνου Γεώργιος

80 περίπου άτομα αμαύρωσαν την μεγαλύτερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ στην Λέσβο από χιλιάδες πολίτες του νησιού οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για την αύξηση του ΦΠΑ και το μέγα πρόβλημα του μεταναστευτικού.



Περίπου στις 20:00 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη διαβουλεύσεις με τις αστυνομικές αρχές από μελή του εργατικού κέντρου, του ΠΑΜΕ, τον βουλευτή του ΚΚΕ αλλά και εκπροσώπους του συντονιστικού των φορέων με σκοπό τα ΜΑΤ να αφήσουν τους διαδηλωτές να περάσουν προς την Γ.Γ Αιγαίου, 80 «τραμπούκοι» ξεκίνησαν να κουνάνε τις κλούβες των ΜΑΤ, να πετάνε πέτρες, να σκάνε τα λάστιχα από τις κλούβες, να πετάνε φωτοβολίδες, κροτίδες κ.α

Την ώρα εκείνη τα ΜΑΤ αντέδρασαν έντονα κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και σπρέι πιπεριού μπροστά από χιλιάδες διαδηλωτές.

Ακολούθησε ένας πανικός με τον κόσμο να προσπαθεί να προφυλαχτεί, να κρύβεται σε πολυκατοικίες, να τρέχει προς το ξενοδοχείο Blue Sea.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι είχαμε λιποθυμικά επεισόδια με ηλικιωμένους και παιδιά μικρής ηλικίας.

Μέχρι και ο παπά Χρήστος εφημέριος του Ταξιάρχη Μανταμαδου λύγισε και τον απομάκρυναν μελή του επιμελητηρίου από το σημείο.

Τα 80 αυτά νεαρά άτομα μάλιστα απέτρεψαν και στο πυροσβεστικό όχημα να σβήσει τις φωτιές στους κάδους που είχαν βάλει.

Άτομα άγνωστα στην πλειοψηφία τους στην τοπική κοινωνία αμαύρωσαν μια ειρηνική συγκέντρωση χωρίς να έχουν κάποιο αίτημα, χωρίς κάποιο σύνθημα. Έτσι απλώς για να ξεσπάσουν..



Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ όπως και ο Δ/ντης του LesvosPost Γ. Στεφάνου που κατέγραφαν τα γεγονότα αλλά και πολίτες δέχθηκαν επίθεση.

Οι νεαροί τους προπηλάκισαν, τους απείλησαν και τους χτύπησαν, ενώ από κάποιους προσπάθησαν να τους πάρουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές. Κάποιοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους κρύφτηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών όπου και εγκλωβίστηκαν επί ώρα. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας ενώ ενήλικες τους προμήθευαν με πέτρες τις οποίες και πέταγαν προς τα ΜΑΤ.

Οι συνεχείς επιθέσεις κατά των αστυνομικών κάποια στιγμή και με κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά, αποκρούονταν από αστυνομικούς που έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου και της πορείας που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα από την πλατεία Σαπφούς με πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αλλά και με αίτημα τον απεγκλωβισμό των 9.000 περίπου μεταναστών που διαμένουν σε δομές στη Μόρια και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Οι διαδηλωτές έφταναν στο φραγμό που είχε δημιουργηθεί με κλούβες των ΜΑΤ στην πλατεία του τελωνείου οπότε και αποχωρούσαν. Τότε εμφανίστηκαν κάτω από την είσοδο του ούζο VETO οι νεαροί με κουκούλες οι οποίοι επιτέθηκαν στις κλούβες προσπαθώντας να τις ανατρέψουν ενώ πετούσαν κροτίδες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς που βρισκόταν πίσω από το φραγμό.

Ακολούθησαν προσπάθειες να φτάσουν στη γενική γραμματεία όπου η εκδήλωση με ομιλητή τον πρωθυπουργό είχε ολοκληρωθεί και οι πάντες είχαν αποχωρήσει, μέσω των γύρω στενών και πάλι όμως αποκρούστηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Τελικά ομαδικά, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, επέστρεψαν στην πλατεία Σαπφούς και πορεύτηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη άκρη της προκυμαίας. Μέχρι και τα μεσάνυχτα γινόταν πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έγιναν δύο προσαγωγές. 

Με όλα αυτά το μόνο που καταφέραμε πάλι είναι τα κανάλια και τα πανελλαδικά site να λένε τους χιλιάδες πολίτες ακραίους, φασίστες κτλ…

Μπράβο παιδιά.. ωραίο το παιχνίδι σας που τελευταία σας αρέσει πολύ και το παίζεται συνέχεια..  Αλλά η κατάσταση ξεφεύγει επικίνδυνα θέλει μεγάλη προσοχή από όλους, δεν χρειάζεται η Λέσβος ακραίες καταστάσεις, και δακρυγόνα μέσα στην πόλη…..

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες που κατέγραψε το LesvosPost.com