Την επομένη Δευτέρα η δική για τους 5 από τους 6 συλληφθέντες των επεισοδίων της Πέμπτης στην Μυτιλήνη (pics)

Για την επόμενη Δευτέρα 14/05 αναβλήθηκε η δική για τους 5 από τους 6 συλληφθέντες των επεισοδίων της περασμένης Πέμπτης.


Οι 5 συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να γίνει η δίκη.

Ο 6ος κατηγορούμενος αθωώθηκε καθώς δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχειά..Από το πρωί γονείς, συγγενείς, αλλά και συμμαθητές των κατηγορούμενων βρέθηκαν στα δικαστήρια Μυτιλήνης για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

Οι 5 νεαροί κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης.

Στο μεταξύ η Αστυνομία συνεχίζει το έργο της ταυτοποίησης και άλλων από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια της Πέμπτης όπως και σε αυτά της Κυριακής 22 Απριλίου στην πλατεία Σαπφούς.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη των 5 συλληφθέντων μελών της ΜΚΟ μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης PROEM-AID. Μαζί τους δικάζονται και δύο Δανοί, αραβικής καταγωγής, μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Team Humanity». Όλοι κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Στο δικαστικό μέγαρο Μυτιλήνης έχουν έρθει τηλεοπτικά δίκτυα από την Ισπανία και άλλες περιοχές της Ευρώπης ενώ μέχρι πριν λίγο εκεί βρίσκονταν και ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παλλης αλλά και μελή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, όπως επίσης μέλη άλλων ΜΚΟ και αλληλέγγυοι.


Σε λίγο και το βίντεο με δήλωση μάνας κατηγορουμένου και την στιγμή που βγαίνουν έξω οι νεαροί.