Το σήκωσε ο Αίγειρος- Πρωταθλητής Α΄ΕΠΣ Λέσβου 2017-2018 (pics, vid)


Τον τίτλο του πρωταθλητή Λέσβου πανηγυρίζει από χτες ο Αίγειρος.

Η ομάδα των Μιστεγνών πέρασε νικηφόρα από την Καλλονή επικρατώντας με 2-0 του Ατρόμητου και με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στην διαδικασία των μπαράζ δίκαια στέφεται πρωταθλήτρια. 

Οι παίκτες του Αιγείρου ήθελαν έναν μόλις βαθμό για να πάρουν τον τίτλο, αλλά μπήκαν αποφασισμένοι να κερδίσουν και να μην ρισκάρουν χάνοντας άλλη μια ευκαιρία, όπως την περασμένη αγωνιστική.

Το γκολ του Βουργουτζή έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν σιγά-σιγά τα προεόρτια στον πάγκο και στην κερκίδα και το γκολ του Καβαλίκα, που διαμόρφωσε το τελικό 2-0, άναψε την σπίθα για τα πανηγύρια με την λήξη του αγώνα. Στα αποδυτήρια ο Γιώργος Κουτρομπίλας και ο Παναγιώτης Βάλεσης αποθεώθηκαν από τους παίκτες, με την σαμπάνια να ρέει άφθονη και το γλέντι να κρατά μέχρι αργά. Ωστόσο η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ακόμη για την ομάδα των Μιστεγνών, η οποία έχει μπροστά της άλλα δυο παιχνίδια, αυτά με τον πρωταθλητή Λήμνου, Διαγόρα.

Η ομάδα των Σαρδών έκανε την έκπληξη φέτος και θα διεκδικήσει την άνοδό της στην Γ’ Εθνική, με τον Αίγειρο να φαντάζει φυσικά το μεγάλο φαβορί. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της χρονιάς, οι πρωταθλητές ήταν σταθεροί φέτος και πιο αποφασισμένοι από ποτέ και παρά τα προβλήματα που προέκυψαν με την αλλαγή προπονητή και κάποια εσωτερικά θέματα, κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, να πάρουν το πλεονέκτημα και στα μπαράζ να κάνουν εντυπωσιακή πορεία, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά τον τίτλο από το πρώτο κιόλας παιχνίδι με το διπλό επί του Αιγέα.

Αυτό που μένει να δούμε πλέον είναι αν αυτή την φορά θα καταφέρει ο Αίγειρος να ανέβει κατηγορία, (την πρώτη ως πρωταθλητής πριν δυο χρόνια είχε παίξει μπαράζ με τους πρωταθλητές Αιγαίου) και να κάνει το βήμα για το οποίο παλεύει η διοίκησή του τα τελευταία χρόνια, να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική.



Ο Αιγέας 3-1 τον Όλυμπο

Την ίδια ώρα που ο Αίγειρος έφευγε με το διπλό από την Καλλονή, ο Αιγέας κέρδιζε τον Όλυμπο στο Στάδιο Μυτιλήνης σε ένα ανοικτό και όμορφο παιχνίδι. Οι τυπικά γηπεδούχοι δεν είχαν κίνητρο, αλλά μπήκαν για να πάρουν μια νίκη γοήτρου δείχνοντας πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, αν στην πρεμιέρα δεν έχαναν από τον Αίγειρο. Από την άλλη ο Όλυμπος έχοντας ελλείψεις και με μικρό ρόστερ, έκανε υπέρβαση και διεκδίκησε μέχρι και χτες τις πιθανότητές του για να «κλέψει» το πρωτάθλημα αλλά δεν τα κατάφερε, ωστόσο η χρονιά κρίνεται απολύτως ικανοποιητική για την ομάδα του Παπαλόπουλου.

Ο Μαμάκος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών σημειώνοντας χατ-τρικ, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Καλούλι.

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ / Σ. ΤΣΙΝΤΩΤΑΣ