12 παραλίες της Λέσβου με Γαλάζια σημαία | Γαλάζια σημαία και στην Χαραμιδα- Δείτε ποιες είναι οι υπόλοιπες παραλίες

12 παραλίες της Λέσβου βραβεύτηκαν με το σύμβολο της «Γαλάζιας Σημαίας»

12 παραλίες της Λέσβου βραβεύτηκαν με το σύμβολο της «Γαλάζιας Σημαίας», έτσι όπως ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος σε εκδήλωση στο Παράλιο Άστρος.

Η Λέσβος βγαίνει ενισχυμένη με μια επιπλέον παραλία, αυτή της Χαραμιδας που πήρε το σύμβολο ποιότητας.



Αναλυτικά όλες οι βραβευμένες παραλίες:

  1. Αγ. Ισίδωρος
  2. Άναξος
  3. Βατερά
  4. Εφταλού/Αγ. Ανάργυροι
  5. Κάγια
  6. Κανόνι Θέρμης
  7. Μόλυβος
  8. Νυφίδα
  9. Πέτρα
  10. Σκάλα Ερεσού
  11. Τσαμάκια
  12. Χαραμίδα
Τη δεύτερη θέση – ανάμεσα σε 47 χώρες – κατέχει η Ελλάδα στις βραβεύσεις ακτών και μαρινών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως , με 519 βραβευμένες ακτές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων.

Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές,  679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος  «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα στο Παράλιο Άστρος, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμο.